Политическите партии трябва да загърбят червените линии, докато се стабилизира

...
Политическите партии трябва да загърбят червените линии, докато се стабилизира
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Дошло е време за национално спасение, а не спасение на партиите

Политическите партии би трябвало да загърбят алените линии, до момента в който се стабилизира страната.

Това съобщи пред БНР ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов.

" Дошло е време за национално избавление, а не избавление на партиите. ГЕРБ узря и е хубава партия, плътна. Тя не се е нароила, не се цепи, не понижава твърдия си електорат. /.../ ГЕРБ узря да има държавно управление като цяло България - без значение какво ", разяснява той в предаването " Политически НЕкоректно ".

Каква е формулата съгласно Рашидов: " Аз бих поставил експертен министър-председател, експертни министри и 4 политически вицепремиери, които да си разделят министерствата и всеки да дава отговор отраслово за своите експертни министри ".

Дошло е време не да спасяваме партиите, а народът да спасим, безапелационен е той и добави: " 4 години имаме безрезултатност в ръководството. Трябва в името на стабилизирането на България да спрем инфлацията, да се обединим, да се успокои българинът малко. Не може от избори на избори ".

По думите му докладът на ръководството е съзиданието.

За отиващия си парламент ръководителят му сподели, че той се е овладял и са признати законоприекти. Но времето от 3 месеца не е било задоволително за сериозните законопроекти. Законопроект за промяна в правораздаването не се прави за 1-2 месеца, акцентира той.

" Грешката пристигна от тези по-младите, на които бащите им заплащат тока и газта, които облякоха новите костюми, само че останаха духом на улицата - да хвърляш яйца е едно, друго е да правиш политика, която касае ориста на хората. Тези хора се забавляваха с една мантра на престъпността. Пет пъти споделих от парламентарната естрада - сътрудници, когато се качите на тази висока естрада и говорите за закононарушения и корупция, доста апелирам да бъдете честни и да посочите кой е подкупен. Това не е анонимно държание. Тази мантра се повтаряше ", разяснява Рашидов.

" Не знам Борисов по какъв начин устоя такава мръсотия. Не се прави по този начин. Това ли е политиката? За това ли се събираме в този парламент? ", попита той. Според него " да се дръвчим и да считаме, че арогантността и омразата са политика - не е по този начин, не са политика ". Рашидов е безапелационен, че всички приказки за корупция са били един политически кьорфишек.

Ако идващият парламент е в същата настройка, няма да е по-различно, изрече мнението си той.

Според него Народното събрание е изгубило доста време, в което е можело да бъдат признати още текстове, които хората са очаквали.

" Ако Политическа партия продължат да провалят законопроекти с парламентарни хватки за закъснение, ще бъде тъпо ", изрече мнението си ръководителят на Народното събрание по отношение на оставащите няколко дни за работа.

Вежди Рашидов съобщи, че не желае да взе участие на идващите избори. Но в случай че Бойко Борисов го помоли и има потребност от него, ще отиде да помогне и ще взе участие още веднъж. Той напомни, че не е желал и да бъде ръководител на Народно събрание.

За апела на другите партии Борисов да се отдръпна, Вежди Рашидов разяснява: " Как Бойко Борисов няма да го има? Негова е партията, той я сътвори. Бойко е узрял, той е политик, направен. Има резултатите си, както и да желаеме да ги забравим ".

Вежди Рашидов разяснява и тематиката с миграцията и връзките сред Европейски Съюз и Турция: " Европа би трябвало да се смири и да седне на една кръгла маса с Турция и Гърция. Не може да се решат миграционните проблеми, когато само Европа седне да си заседава и да мисли какво да прави. /.../ Като огромни политици и положителни дипломати да слагат картите на масата и по пътя на дипломацията да решат проблемите. Узрели са желанията ".

Той подсети, че на 8-9 февруари българският президент ще бъде в Брюксел на среща на високи ниво, а тематиката ще бъде точно миграцията.

Според него може да се откри решение. Той акцентира, че на турската граница 4 милиона мигранти чакат своя път, а всички тези хора са огромен разход.

Ердоган споделя - помогнете да ги държим тук дружно, с цел да не вървят към Европа, уточни Рашидов и добави, че вторият транш от Европа не е изплатен.

Проблеми имаме всички, акцентира той по отношение на тематиката " Шенген " и уточни: " И ние можем да приказваме остро ".

Според него Австрия не е права в държанието си: " Потокът идва от италианските и гръцките острови. Нашите европейски другари не са прави. България може като Орбан да се издърви и да приказва също назад. Когато желаеме да сме едно семейство, считам, че българите резервират някаква морална хигиена. Когато желаеме да сме едно европейско семейство, не е почтено да се плюем един различен и да си търсим недостатъци. България си е изпълнила всичко, което Европа изисква от нас ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР