Политическата обстановка в България остава изключително напрегната и динамична. По-рано

...
Политическата обстановка в България остава изключително напрегната и динамична. По-рано
Коментари Харесай

Политически зоопарк: Протестът е различен, защото иска унищожаване на модела КОЙ завинаги

Политическата конюнктура в България остава извънредно напрегната и динамична. По-рано през днешния ден, депутатите утвърдиха рокадите в държавното управление, препоръчани от Бойко Борисов. Самият министър председател не пристигна в пленарната зала, макар настойчивите апели на левицата да го направи.
По-късно в медиите се появи информация, че министър председателят е под карантина, а шефката на кабинета му била инфектирана с ковид. След това стана ясно, че Борисов е с негативен тест за COVID-19, само че не стана ясно по какъв начин резултатът се обясни толкоз бързо.
Гражданските митинги с настояванията за оставка на държавното управление пък не престават с цялостна мощ. Основната цел на митинга не е реализирана, а кадровите рокади са искрата, която ще взриви гражданското неодобрение, обявиха през вчерашния ден те.
Хората са безапелационни, че ще не престават да показват недоволството си против ръководещите и се надяват, че ще запазят гражданската воля за същински промени в страната. Протестиращите остават твърди в решимостта си да смъкват държавното управление от власт и упорстват за спазването на правила, права и полезности. Младите хора на площада обявиха, че няма да се уморят да стачкуват против " политическото надменност ".
По традиция ще ви представим и най-интересните отзиви в обществените мрежи, които касаят митингите и последните ходове на главните политически играчи в нашата графа " политически зоопарк ".
Ето ги и тях:
Румяна Ченалова (бивш съдия)
Каквото и да приказват ”политолозите ” на ГЕРБ, каквито и да обречени мисловни опити да вършат, истината, че в България зрее политическа рецесия не е загадка за международната преса.
Това е първата политическа рецесия, която не е плод на идейни конфликти и партийни спорове. И преди народът е излизал и заливал улици и площади с цел да падне от власт избрана политическа партия. Сега обаче повода е друга.Оставката на държавното управление не е просто с цел да се премине през избори и същите хора да останат на власт.
Сега настояванията са други: почтени избори, нови способени и честни лица в ръководството, изтръгване пипалата на октопода от всички сфери на държавното ръководство, наказателна отговорност за всички закононарушения, обективни закони, които да трасират развиването на България в посока господство на закона, обществена грижа, поддръжка на стопанската система, суверeнитет и почтено място в интернационалните връзки.
Децата, които родихме в зората на измененията, към този момент пораснаха и формулираха настояванията си, образувани на база обучение, познаване на разнообразни демокрации, непредубедена от предишното оценка на обстановката в България.
Протестират младежите и тази младост ги прави безкомпромисни.
Протестите са разнообразни и тъй като в основата на настояванията е решението за заличаване на модела " КОЙ " вечно, изхвърляне от властта на нарушителите, нечестните, некомпетентните или просто безразличните.Завинаги!
Политическата рецесия е реалност и по наличието си е трансформираща и за обществото, и за държавното ръководство.
Първата стъпка в решаването и е оставката на Борисов и Гешев.Оттам нататък е организацията на изборите и редом разрастващи се инспекции, арести и досъдебни производства против всеки без изключение, който по какъвто и метод / обири, присвоявания, измами и т.н./ е предал ползите на България.
Това е ясно за шайката му, внедрена на всички равнища на трите управляващи.Ще се държат до край, ще ни манипулират, ще всяват разкол, ще лъжат и заплашват, тъй като знаят, че това е последната им борба.
Нашата задача в този момент е да издържим, да не се отхвърляме, да ставаме от ден на ден, да бъдем безкомпромисни!
Наглостта на Борисов е безкрайна- като вселената и човешката нелепост.В лицемерието си назовава митингите " демократично право ", отричайки всенародния им темперамент и ясно изразена цел.
Протестите са резултат на тежка политическа рецесия, която можем да решим единствено с неизменност.
Народната воля е Божия воля!
Нито крачка обратно!
Щурмуваме злото!
Велизар Енчев (журналист)
Понеже няма рационално пояснение за премиерското неявяване от парламентарното съвещание за избор на нови министри, дано приемем най-логичното за неговата натура на охранител: Борисов е в резиденция „ Бояна “, с цел да пази чекмеджето със златни кюлчета и милион евро!
На кого да се довери? НСО е пробита, ИПОН-ската му защита подло го съобщи, дамите на сърцето му – също!
Но има излаз от сериозната обстановка, който ще задоволи настървените опозиционни депутати, настояващи министър председателят да е в Народното събрание – в парламентарния устав да се запише, че Борисов може да идва в Народното събрание със златното си чекмедже!
Опозицията да не не помни - през днешния ден не е 9 септември и частната благосъстоятелност е неприкосновена!
Станислав Балабанов (журналист)
”Ден 15! Наглостта и безочието на властта, настойчиво не престават! Днешните рокади в кабинета са образец за подигравка с обществото. Бившият към този момент здравен министър Кирил Ананиев е новият финансов подобен!
Само да напомня за тези, които са не запомнили. Ананиев беше към този момент финансов министър в служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков през 2017 година През този интервал имаше неналичия от над 100 млн. лв. в митниците, поради взрива на контрабандата тогава, под " зоркия " взор на Ананиев.
" Страхотна " рокада! Когато си комфортен, през днешния ден си финансов министър, утре- здравен, през днешния ден издаваш заповеди за маски, на следващия ден ги премахваш, изобщо си " пореден " и " заслужен ".
Другият парадокс! Махаш това неразбирателство Ангелкова и предлагаш на нейния пост да застане някогашната секретарка на Валери Сименов- Марияна Николова, която преди време, откакто милиони персонални данни изтекоха от Национална агенция за приходите, тя съобщи, че умерено може да дава отговор за киберсигурността у нас, защото имала " базова компютърна просветеност " и имала itcard.
Рокади ли? Не, подигравка! Гавра с тези, които 15- и ден желаят единствено едно! Оставка!
Антон Тодоров (депутат от ГЕРБ)
Заговорят ли, множеството протестъри оставят усещането, че са някаква реинкарнация на Димитър Пенев, само че от най-слабите му години!
Димитър Главчев (депутат от ГЕРБ)
“Триото ” стана каре- за карти, неотровните си потеглят
Александър Симов (журналист и народен представител от БСП)
След политическата липосукция на кабинета изпаднах в дълбока паника за ориста на господин Калин Вельов, който щял да бъде преместен на третия си депутатски ден от Владислав Горанов. Но след това се сетих по какъв начин преди 6 години Бездомника си би шута от Народното събрание, тъй като не можел да храни децата си с една заплата на депутат до момента в който приятелите му ставали милионери (тук цитираме самия Бойко Борисов). И се запитвам - в случай че в този момент Горанов остане народен представител, това дали ще е самопризнание, че към този момент е станал милионер? А в случай че не остане - по какъв начин ще си гледа челядта? Мисля го този човек, да знаете:))))
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР