Политическата кариера на г-н Борисов приключи. Останалото е агония, коментира

...
Политическата кариера на г-н Борисов приключи. Останалото е агония, коментира
Коментари Харесай

Цветозар Томов: Политическата кариера на Борисов приключи

" Политическата кариера на господин Борисов завърши. Останалото е мъка ", разяснява социологът и някогашен член на ЦИК Цветозар Томов в понеделник пред БНР във връзка в неделя парламентарни избори.

По думите му на вота получихме референдум " за " и " срещу " съществуващото ръководство в страната, който приключи с пагубна загуба за ГЕРБ и политическите му съдружници.

Томов вижда два изхода от създалата се обстановка – единият е партиите, свързани с политическото статукво у нас от десетилетия, да създадат кабинет:

" Те към момента имат такава опция. Възможна е тройна коалиция ГЕРБ-БСП-ДПС. Това е единственият късмет на господин Борисов да сформира кабинет. Такъв кабинет българският народ не желае и в случай че той бъде формиран, на идващите избори гласоподавателите ще санкционират и трите обединения. Но те имат законната опция да разгласят подобен съюз. Какви са възможностите за нещо такова, зависи от ползите на политическите играчи от тези три партии да останат във властта. Друг вид ГЕРБ да взе участие в изпълнителната власт няма ".

Трифонов да се опита да сформира държавно управление
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР