Политическа партия ГЕРБ внесе писмо в Светия Синод, в което

...
Политическа партия ГЕРБ внесе писмо в Светия Синод, в което
Коментари Харесай

ГЕРБ иска от Светия Синод реакция по действията на отлъчения Дионисий

Политическа партия ГЕРБ внесе писмо в Светия Синод, в което изрича възмущението си от дейностите на отлъчения архимандрит Дионисий Мишев.

Вчера той крещеше " Анатема " пред дома на премиера Бойко Борисов в Банкя. Отлъченият от Светия Синод архимандрит и деятели на " Системата ни убива " разпънаха черен чаршаф, върху който написаха " Каолиново помни ".
" Това ни потресе освен като миряни, а и като жители на София, които месеци наред следят отвратителните дейности на един човек, който стартира с ковчези в центъра на София, отслужи опело пред Министерски съвет, мина през бесилки, с цел да опъне през вчерашния ден черни драперии пред дома на един жител, в който дом живеят децата му, му внуците му ", сподели водачът на МГЕРБ Георг Георгиев, откакто бе импортирана декларацията в Светия Синод.

" Ние поискахме Светият Синод да заеме една ясна и обществена позиция във връзка с този човек. Смятаме, че е значимо какво следва оттук насетне по отношение на тази персона. С колебание споделям персона ", добави той.

„ Това, което през вчерашния ден наблюдавахме в Банкя е безбожното за следващ път тъмно и неприлично държание от човек, който се назовава български свещеник “, продължи възмутено Георгиев.

Той добави, че от ГЕРБ са се срещнали с основния секретар на Светия Синод Мелнишки свещеник Герасим, който ги е приел в кабинета си.

Георг Георгиев дефинира дейностите на Дионисий като сатанистки. Освен това против него се водят и канонични църковни каузи за редица нарушавания на Устава на Българската Православна Църква.

Драгомир Младенов от Младежи ГЕРБ пък добави, че те са получили увещание от основния секретар на Светия Синод, че на идващото съвещание ще се вземе решение за дейностите, които Българската Православна Църква ще предприеме против Дионисий Мишев. Освен това те щели да бъдат оповестени обществено, а също по този начин и въпросите, които са заложени към Синода, също ще получат обществен отговор.

„ Искахме първо да разберем дали архим. Дионисий съставлява Българската Православна Църква и дали расото и кръстът се съвместяват с неговото държание от юли месец предходната година. Преди всичко желая да кажа като православен християнин, че се намираме във време на пост и време, в което би трябвало да се смирим. Ние сме озадачени от агресивното държание на човек, който към момента носи купата архимандрит “, съобщи Младенов.

„ На всемирски език можем да кажем, че това е един човек, който е рецидивист. Неговото мнение може да бъде охарактеризирано на редица всемирски и църковни закони “, приключи Георг Георгиев.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР