Полезен и вкусен е десертът от печени ябълки с извара,

...
Полезен и вкусен е десертът от печени ябълки с извара,
Коментари Харесай

Десерти от ябълки и моркови

Полезен и апетитен е десертът от печени ябълки с извара, който е подобаващ за всички възрасти. За задачата са ви нужни шест едри ябълки, двеста грама извара, две яйца и 100 грама захар.

Разбъркайте доста добре захарта, яйцата и изварата, до момента в който не получите кремообразна примес. Измийте добре ябълките, отрежете горната им част и издълбайте сърцевината.

Напълнете ябълките с изварата и ги похлупете с отрязаните преди този момент капачета. Поставете в авансово нагрята фурна за към 10 минути. Внимавайте, тъй като ябълките бързо почерняват.

Преди това да се е случило, би трябвало да ги извадите от фурната. Преди сервиране поръсете ябълките щедро с пудра захар и канела и поднесете с дребна лъжичка.

Можете да приготвите страховит сладкиш от моркови. Вкусът на морковите въобще не се усеща, само че оранжевият зарзават прави десерта топящ се в устата.

 Брауни

Необходими са ви шест белтъка, една и половина чаена чаша захар, една супена лъжица сварено пюре от ябълка, половин чаена чаша прясно мляко, две пакетчета ванилия, една щипка карамфил на прахуляк, една щипка смляно индийско орехче, щипка канела, две чаени лъжички сода.

Освен това са ви нужни една чаена чаша пълнозърнесто брашно и една чаена чаша бяло брашно. Трябва ви една консерва с нарязан ананас – към двеста и петдесет грама, две чаени чаши настъргани на финото ренде моркови, половин чаена чаша орехи и половин чаена чаша стафиди.

Постелете правоъгълна тава с хартия за печене или намажете с масло. Разбийте белтъците, прибавете последователно захарта, ябълковото пюре, млякото и ванилията.

Добавете сладкарските подправки, содата и брашното. В блендер смелете ананаса дружно със сока. Добавете ананаса в тестото, както и морковите, орехите и стафидите.

Разбъркайте добре и излейте сместа в тавата. Печете четиридесет минути на авансово нагрята на 100 и осемдесет градуса фурна. Сладкишът е нискокалоричен и подобаващ за диети.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР