Полетите на грузинските авиолинии до Русия се преустановяват от 8

...
Полетите на грузинските авиолинии до Русия се преустановяват от 8
Коментари Харесай

Русия забранява на грузинските авиолинии да летят до нейната територия от 8 юли

Полетите на грузинските авиолинии до Русия се преустановяват от 8 юли, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирайки съветското транспортно министерство.

"Причината за прекъсването на полетите е нуждата от гарантиране на задоволително ниво на авиационна сигурност, както и съществуването на просрочени отговорности на грузинските компании ", се споделя в известието, оповестено на уеб страницата на транспортното министерство.

Вчера съветският президент Владимир Путин забрани краткотрайно пътническите полети от Русия до Грузия, откакто в Тбилиси започнаха вълнения, породени от визитата на съветски народен представител, напомня Ройтерс. Той направи изявление на конференция за православието от мястото на ръководителя на грузинския парламент. Забраната за грузинските полети до Русия също влиза в действие от 8 юли.

Експерти обявиха, че възбраната съветските авиолинии да летят до Грузия ще докара до първичен спад в туристическия поток, само че чакат грузинската туристическа промишленост да се възвърне бързо, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

Забраната припомня на въведената през 2006 година възбрана за полети и за импорт на грузинско вино и минерална вода. По-късно тези забрани бяха анулирани. "Първоначално те имаха отрицателен резултат, само че бяха открити нови пазари и нови контракти. Мисля, че същото ще стане и в областта на туризма ", декларира Кака Гоголашвили от грузинската туристическа организация Глобал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР