Полет на компанията Емирейтс се върна в Атина вчера вечерта,

...
Полет на компанията Емирейтс се върна в Атина вчера вечерта,
Коментари Харесай

Заради бомбена заплаха: Върнаха пътнически самолет в Атина

Полет на компанията „ Емирейтс ” се върна в Атина през вчерашния ден вечерта, ескортиран от два изтребителя F-16 на гръцките Военновъздушни сили, след позвъняване от Централно разузнавателно управление на САЩ за възможна терористична опасност, заяви гръцкият новинарски портал „ Нюзбамб ”. 

Според него Централно разузнавателно управление на САЩ по-рано е съобщило на Гърция, че мъж от арабски генезис, обвинен в тероризъм, е бил на борда на един от двата полета на „ Емирейтс ”. Летищните управляващи неотложно са спрели единия от полетите за Дубай, преди да излети, и са разпоредили вторият аероплан да се върне.

Докато първият аероплан се насочвал към пистата, водачът му уведомил пасажерите за механически проблем с машината и принудителноно връщане на паркинг. 

Пътуващите били помолени да слязат с багажа си, до момента в който управляващите извършат подробно претършуване на пасажерите един по един. Не са разкрили нищо съмнително. 

Истинската причина за инспекцията обаче не е била обявена на пасажерите. Полетът бил тестван от членове на гръцката работа за битка с тероризма и гръцкото разузнаване, и пасажерите още веднъж се качили на самолета. След три часа забавяне самолетът получил позволение за политане.

Вторият полет за Ню Йорк към този момент е бил над Малта, когато управляващите предизвестили водача, че измежду пасажерите може да има съмнително лице от арабски генезис. 

Франция и Италия отказали да разрешат на самолета да кацне на някое от техните летища и самолетът трябвало да се върне в Атина. 

Според информацията НАТО е наредила излитането на два бойни самолета, които да ескортират този полет на „ Емирейтс ”. Самолетът се върнал на интернационалното летище в Атина " Елефтериос Венизелос ", ескортиран от два изтребителя F-16 Block52+. 

Самолетите са летели извънредно над морето, защото при положение на тероризъм те не би трябвало да летят над градове, отбелязва порталът. 

Започнала е инспекция на лайнера и пасажерите в него.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР