Полагат се усилия за прехвърляне на руския опозиционер Алексей Навални

...
Полагат се усилия за прехвърляне на руския опозиционер Алексей Навални
Коментари Харесай

Франция предлага убежище за Навални, Германия - лечение

Полагат се старания за прекачване на съветския опозиционер Алексей Навални от Сибир в Берлин за лекуване, съобщи ДПА. Франция също изрази подготвеност за това, както и да му даде леговище.

Както е известно, за Навални бе обявено, че е в кома, като съмненията са, че е бил токсичен със мощно халюциногенно вещество.

Поддръжници на опозиционера са получили позволение той да бъде изместен в болница "Шарите " в Берлин, съобщи Яка Бизил, немски кино продуцент и ръководител на правозащитна организация.

Говорителката на Навални Кира Ярмиш съобщи, че съветските здравни управляващи към момента не са дали позволение той да бъде превозен от сибирския град Омск. Ръководството на болничното заведение в Омск, където се намира Навални, не е разрешило на персоналния му доктор да го посети, сподели още Ярмиш. Лекарите в болничното заведение отхвърлят да го изпишат, с цел да може да бъде откаран за лекуване в Европа, като се базират на здравословното му положение. Иначе публично от Кремъл обявиха, че няма спънка за прехвърлянето му.

"Изключително сме обезпокоени и натъжени от случилото се на Навални. Франция е подготвена да окаже на опозиционния водач и на фамилията му здравна и всякаква друга помощ ", сподели Макрон пред публицисти.Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че Франция е подготвена да окаже всякаква нужна поддръжка на съветския опозиционер.

Германия упорства да бъдат изяснени събитията, довели до внезапното разболяване на съветския опозиционер Алексей Навални, сподели и канцлерът Ангела Меркел.

На конференция след срещата си с Макрон в Брегансон тя съобщи, че би трябвало бързо да бъде изяснено по какъв начин се е стигнало до обстановката с Навални, предадоха Ройтерс.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР