Покрай войната инфлацията ще мине 10%, прогнозира банкерът Левон Хампарцумян,

...
Покрай войната инфлацията ще мине 10%, прогнозира банкерът Левон Хампарцумян,
Коментари Харесай

Хампарцумян: Путин не е младеж, проблемът ще се реши биологически

Покрай войната инфлацията ще мине 10%, предвижда банкерът Левон Хампарцумян, съобщи пред Българска национална телевизия банкерът.

Той напомни, че Русия не създава нищо, което някой различен не създава.

„ На път са да бъдат разрушени откритите връзки за доставки. Ембаргото имаше опция, когато имаше нефт. Последните години инвестицията в нефт, газ и въглища бе подтисната. Това значи, че ще би трябвало да вложат пари, с цел да заместят Русия в енергийния микс. Да си представим, че войната свърши, репутационните вреди върху Русия ще са огромни. Как ще се върнат тези компании в Русия? Руснаците може да имат разрушителни оръжия, само че нямат една автомагистрала сред два огромни града! “, напомни Левон Хампарцумян.

Той счита, че в случай че Путин има социална поддръжка, нищо не може да го смъкна - даже въздушен десант в Москва.

„ Някой ден биологически ще се реши този проблем – Путин не е юноша “, сподели банкерът.

„ Преди тази война международните вериги за доставки започнаха да се пренастройват - коронавирус ускори това. Европа ще би трябвало да си пренастрои политиките. Немския енергиен министър съобщи, че може би ще се наложи да си оставят атомната сила. Зелените политики печелят избори, само че не доставят сила. Провокацията е да мислим стопански и рационално с останалия свят “, сподели Хампарцумян.

„ Най-силната година на Русия бе 2013 година когато имаше съвсем 3 трилиона $ Брутният вътрешен продукт. Очакваше се до 10 години да задмине немската стопанска система. След това пристигнаха глобите и икономическото им развиване потегли надолу. Иран е под наказания от 2012 година. Северна Корея, Куба, Венецуела са под такива наказания – диктаторите им не са си отишли, само че не се живее добре “, акцентира Хампарцумян.

Според него евентуално ще има проект за реиндустриализация на Европа.

„ Не се приказва още за това, само че това е във въздуха. Има две страни в Европа, които имат уран, който обаче не добиват – Чехия и България. България има и богати находища на волфрам, само че го внася от Китай “, напомни банкерът.

„ Много добре е, че левът е вързан към еврото. В Унгария главната рента е 5%. Никога няма безвъзмезден обяд в света. Представете си какви последствия има това към хората с ипотеки и огромни заеми “, добави Хампарцумян.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР