Покрай истерията с въвеждането на зелените сертификати за ваксинация срещу

...
Покрай истерията с въвеждането на зелените сертификати за ваксинация срещу
Коментари Харесай

Лудост ли? Ето сертификат от Османската империя

Покрай нервността с въвеждането на зелените документи за имунизация против ковид, основният секретар на Главното мюфтийство у нас Джелал Фаик се зарови в историята и потвърди, че не откриваме топлата вода. Сертификат за имунизация е бил въведен още в Османската империя, написа Дир.бг.

Документът, който Фаик сподели на фотография, се намира в Държавния цифров списък в Истанбул и най-вероятно е от слагане на ваксина против едра шарка.

Фаик, който е историк по обучение, разчита надписа на достоверния документ от 1900 година Той е публикуван от Османската страна на Константин, 22-годишен християнин от град Аматия,

" Да се види, че това не ни е за първи път. Това сме го играли преди един век! Да видят хората, че е имало имунизация и преди един век. Да се види, че с помощта на науката сме съумели да предотвратим това целият свят да измира от едра шарка. И в този момент сега го изживяваме същия интервал ", сподели той.

Джелал Фаик прави съпоставяне с темпа на имунизиране у нас и в Турция. В страната с население 85 милиона души са имунизирани към този момент 62% от хората с китайската ваксина, а немалка част от турците са си сложили и бустерна доза, към този момент от препарата на " Пфайзер ", споделя Фаик.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР