Покрай драматичните събития с Новак Джокович, депортирането му от Австралия

...
Покрай драматичните събития с Новак Джокович, депортирането му от Австралия
Коментари Харесай

Джокович остава на върха в тениса заради пандемията

Покрай трагичните събития с Новак Джокович, депортирането му от Австралия и анулирането на визата му сметките за международната класация отидоха на назад във времето.

Въпреки че беше необятно публикувана информацията, че Даниил Медведев ще измести сърбина от лидерската позиция, в случай че завоюва трофея, това не е тъкмо по този начин, най-малко към този момент. Джокович ще продължи да бъде номер 1 в света и в понеделник (31 януари), показва bTV.

Парадоксално е, че индиректен " провинен " за това е тъкмо коронавирусът, против който носителят на 20 трофеи от Големия шлем отхвърля да се имунизира.

Джокович сигурно ще загуби 2000 точки от актива си, защото не съумя да отбрани купата си в Мелбърн. Те обаче ще му бъдат отнети най-рано на 21 февруари.

Заради пандемията Откритото състезание на Австралия през 2021 година се организира от 8 до 21 февруари. Точките в международната класация се актуализират седмица за седмица.

Дори Медведев да победи на финала, той ще остане на второ място още 3 седмици.

Сърбинът към този момент е декларирал присъединяване на шампионата в Дубай, който стартира навръх 21 февруари. Ако не се появи в друга конкуренция преди този момент, сигурно най-малко за 7 дни ще загуби лидерската позиция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР