Покана към бащата на РНК ваксината срещу коронавирус проф. Угур

...
Покана към бащата на РНК ваксината срещу коронавирус проф. Угур
Коментари Харесай

Борисов покани бащата на ваксината

Покана към бащата на РНК имунизацията против ковид проф. Угур Шахин да пристигна в България и да види активността на българското дружество за ваксини БулБИО насочи министър председателят Бойко Борисов. Той беседва по телефона с проф. Шахин, основателят на немската компания " Бионтех ", която дружно с американската компания " Пфайзер " създаде една от първите ваксини против ковид в света. Проф. Шахин и брачната половинка му са основатели на имунизацията на Пфайзер.

„ Повратният миг в борбата с COVID-19 e основаването на имунизациите. С тяхна помощ можем да се оправим с пандемията и да си върнем свободата, която вирусът ни лиши. Благодаря Ви за дадената вяра и опция още веднъж да имаме предходния метод на живот “, каза  Борисов на проф. Угур Шахин.

Българският министър председател посочи, че главното предизвикателство през днешния ден е имунизациите да бъдат налични за всички жители освен в Европейския съюз, само че и в международен мащаб. „ Защото никой не би бил в сигурност от ковид, до момента в който всички не сме предпазени “, уточни Борисов, заяви държавната осведомителна работа. Премиерът мощно приветства немския академик за извънредно високотехнологичното изобретение, каквото съставлява основаната от „ Бионтех “ ваксина, основана на осведомителната РНК. Борисов акцентира, че от ден на ден български жители демонстрират предпочитание да бъдат имунизирани, защото са уверени в изгодите от имунизацията, която избавя живота и препитанието на хората.

В хода на диалога министър председателят Борисов означи пред проф. Шахин, че България има дългогодишни обичаи в производството на медикаменти и ваксини и предложения немския академик и екипа му да посетят България, с цел да се срещнат с активността на БулБио - НЦЗПБ ЕООД. Дружеството, което има над 130-годишна история и чийто принципал е Министерството на здравеопазването, разполага с индустриална номенклатура от 500 типа артикули.

Премиерът Борисов посочи лидерските позиции на БулБио в производството на БЦЖ имунизацията, която доставя за страни от целия свят.

„ Силно впечатлен съм от откритието, което направихте със основаването на осведомителна РНК ваксина. България е подготвена да ви окаже необятна поддръжка и съдействие за научните проучвания и разработки, които правите “, обърна се министър-председателят Борисов към проф. Шахин. Премиерът бе безапелационен, че опитът на страната ни в производството на медикаменти, ваксини и фармацевтичните фабрики в България са отлична база за основаването на нововъведения в медицината, в това число и за екипа на проф. Шахин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР