Пожарът в катедралата Нотр Дам вероятно е причинен от злополука

...
Пожарът в катедралата Нотр Дам вероятно е причинен от злополука
Коментари Харесай

Прокурор: Злополука вероятно е причина за пожара в Нотр Дам

Пожарът в катедралата " Нотр Дам " евентуално е породен от акцидент и няма съображение да се позволява, че е провокиран съзнателно, заяви прокурорът на Париж Реми Ейц, представен от Франс прес, съобщи Dnes.bg.

" Пет компании вземат участие в работите на обекта. Още през днешния ден започнахме да изслушваме служащи и чиновници на тези компании. Петнайсет от тях са били на място през вчерашния ден ", сподели прокурорът на публицисти пред Нотр Дам.

Той добави, че към 50 следователи от правосъдната полиция ще вземат участие в следствието на пожара, което ще бъде комплицирано и дълготрайно.

Междувременно съветският президент Владимир Путин предложи на френския държавен глава Еманюел Макрон помощта на най-хубавите експерти от Русия за възобновяване на катедралата " Нотр Дам ", като сервира съболезнования по отношение на пожара в храма на своя сътрудник и на целия френски народ, съобщи ТАСС.

" Нотр Дам " е исторически знак на Франция, скъпо богатство на европейската и международната просвета, една от най-важните християнски светини - акцентира Путин, представен от пресслужбата на Кремъл. - Бедствието, сполетяло Париж тази нощ, отекна с болежка в сърцата на хората от Русия. "

Путин изрази вяра, че великата катедрала ще може да бъде възобновена, и предложи да изпрати във Франция най-хубавите съветски експерти с богат опит в реставрирането на монументи от международното културна завещание, в това число на произведения от средновековната архитектура, показва Кремъл.

Правителството на Япония пък заяви, че обмисля да изпрати помощ на Франция по отношение на пожара в парижката катедрала " Нотр Дам ", съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. " Тази вреда е загуба за света и нашите сърца страдат ", съобщи представителят на японското държавно управление Йошихиде Суга.

Президентът на Южна Корея Мун Дже Ин прикани интернационалната общественост да се сплоти за възобновяване на катедралата. " Нашата обич към човечеството ще бъде проявена по доста зрял метод в процеса на възобновяване ", съобщи той.

" Ще възстановим катедралата дружно като европейци ", сподели полският министър председател Матеуш Моравецки. Той напомни, че Варшава е била издигната отначало след разрушенията през Втората международна война и че поляците добре знаят какво значи загуба на културно завещание от пожар.

Архиепископът на Ню Йорк кардинал Тимъти Долън сподели, че жителите на мегаполиса тъгуват дружно с парижани, които могат " да разчитат на нашата обич, молебствия, поддръжка и взаимност ". В изказвания пред катедралата " Свети Патрик " в Манхатън кардиналът акцентира, че Страстната седмица ни учи, че " гибелта донася живот " и вяра, че " днешната гибел ще донесе въздигане ".

Министър-председателят на Ливан Саад Харири също изрази страдание във връзка пожара, който окачестви като злополука за човечеството и културното завещание. В Twitter Харири изрази дълбока взаимност с " приятелския френски народ ".

Говорител на филипинския президент Родриго Дутерте заяви: " Нашите мисли и молебствия са с народа на Франция ".

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР