Пожарът в гората над сливенските села Селиминово и Голямо Чочовене

...
Пожарът в гората над сливенските села Селиминово и Голямо Чочовене
Коментари Харесай

Пожарът край Сливен е локализиран

Пожарът в гората над сливенските села Селиминово и Голямо Чочовене е напълно локализиран, а от западна посока е спряно напълно разпространяването му. Това разгласи основен контрольор Андрей Алексиев, който управлява гасенето на пожара. В гасенето вземат участие и доброволци от селата, заяви Нова ТВ.

В източна посока също е спряно разпространяването на огъня, само че има към момента няколко горящи огнища, сподели основен контрольор Алексиев:

„ В момента работим взаимно с екип от БА, с верижна машина, която прави просека и два наши противопожарни автомобила, които правят гасителни дейности. Сега към този момент можем с вода да гасим и това е по-ефикасно. Чакаме и спомагателни подкрепления да ни донесат помпи с които да качим водата по-на високо с цел да го изгасим. В сегашния миг няма заплаха за обитаемоте места, няма заплаха и за гората, която е наоколо, защото БАТ-а мина и направи просека, която да спре разпространяването на пожара “.

Очаква се до вечерта пожарът във всички зони да бъде овладян, а на място ще останат екипи, които да следят за ново разпалване.

По информация на кмета на Селиминово Тодор Тодоров пожарът е избухнал през вчерашния ден към 13 часа по обяд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР