Пожарът, който вчера избухна в складовете за боеприпаси край Карнобат,

...
Пожарът, който вчера избухна в складовете за боеприпаси край Карнобат,
Коментари Харесай

Каква е причината за пожара в складовете за боеприпаси край Карнобат?

Пожарът, който през вчерашния ден избухна в складовете за муниции край Карнобат, е сподавен изцяло. Предстои да се изяснят аргументите за пораждане на огъня. Отцепен ли е към момента региона

Въпреки че пожарът е сподавен, към този момент 32-ри час остава блокадата на към два километра от складовата база за муниции. Не се позволява никой да минава отсам предвид на това, че има риск някои от засегнатите от пожара муниции да не се в взривил.

Все още не е ясно и какви тъкмо са вредите в складовата база. Знае се единствено, че има четири халета, като засегнатото е едно. Замерване на въздуха към случая няма да се прави, защото съгласно Закона за боеприпасите базата е със специфичен режим.

" Последната информация която имам е че пожарът е сподавен към този момент. Няма заплаха за популацията, няма място за суматоха. Вчера към 19:00 часа е изработен втори оглед с дрон. Ще приказвам през днешния ден с Регионална инспекция за опазване на околната среда, с цел да изпратят мобилна станция, която да направи замерване на въздуха в града ", съобщи Стефка Иванова, заместник-кмет на Карнобат.

Все още не е изработен оглед от проверяващите в складовата база, защото би трябвало да изтече софтуерното време от 72 часа.

Според управата въз основата не се изключва разновидността за тенденциозен палеж, защото алармената система за извършители се е задействала минути преди случая.

Вижте още в директното включване на Давид Сукнаров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР