Пожарът, който избухна вчера на територията на завод Дунарит край

...
Пожарът, който избухна вчера на територията на завод Дунарит край
Коментари Харесай

Половината от цеха в Дунарит е унищожен

Пожарът, който избухна през вчерашния ден на територията на цех " Дунарит " край Русе, е унищожил почти от една трета до половината от засегнатия индустриален завод, чиято повърхност е 1200 квадратни метра, пише  " Монитор ".

Това заяви изпълнителният шеф инж. Петър Петров, който на своя отговорност е отишъл до мястото на случая и е видял какви са нанесените вреди. Той успокои, че още от нощес няма тлеене, а дронът е показвал температура на повърхността от 30 градуса.

Почти изцяло била унищожена покривната структура. Не били наранени пространствата с електрическите табла и канцелариите. Към момента на случая в цеха е имало един звук взривни субстанции – тротил и хексоген. Според инж. Петров освен това количество, даже и да е имало детонация, тя е щяла да засегне единствено този завод. По думите му огромна заплаха би се основала, в случай че пожарът се популяризира в гората. Инж. Петров изясни, че в цеха са се смесвали взривни субстанции и с тях се пълнели металните корпуси на авиационни и артилерийски муниции.

Собственикът на завода Емилиян Гебрев похвали организацията, при която е осъществена евакуацията на служащите.

" Пожарът, зародил в границите на завода, към този момент е история. Най-важното е, че няма потърпевш, засегнат, обгазен, даже одраскан човек. Хората са работели в цялостен синхрон. Материалните вреди са възстановими ", сподели Гебрев. Той позволява, че повода за случая може да е в прикрит заводски недостатък на машина, само че дали е по този начин, ще кажат проверяващите.

Гебрев изясни, че в понеделник заводът ще стартира работа и заявителите на поръчки, ще получат това, което са декларирали.

Областният шеф Галин Григоров, който и тази заран бе в завода, също успокои, че обстановката е изцяло овладяна. Достъпът до мястото е стеснен до 24 часа, само че тук са екипи на пожарната, полицията, управлението на предприятието.

Пожарът на територията на завода за отбранителни артикули " Дунарит " избухна в петък малко преди 11,00 часа. Близо 750 служащи бяха евакуирани, а детските градини и учебните заведения в околните села – затворени. Спешно бе призован спешният щаб за изключителни обстановки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР