Пожар се е разразил в една от стаите на Ковид

...
Пожар се е разразил в една от стаите на Ковид
Коментари Харесай

Пациентка подпали пожар в ковид отделение

Пожар се е разразил в една от стаите на Ковид отделението в УМБАЛ " МЕДИКА РУСЕ " към 4 ч тази заран.

Инцидентът е породен от пациентка, сложена на двоен източник на О2, която е свалила маската си. След това дамата е взела запалка, с която е почнала да търси нещо под леглото.

Близостта на огъня до кислорода е възпламенила маската и е провокирала пожар. Благодарение на бързата и съответна реакция на дежурния екип от доктор, две медицински сестри и санитар, пожарът е овладян бързо, посредством пожарогасителите в лечебното заведение и вода.

За навременната реакция е помогнала и пациентка от прилежащото легло, която мигновено е дръпнала въженцето на алармената система за връзка с личния състав.

В помещението са обгорели част от леглата, стените и уредите. Четиримата пациенти, настанени за лекуване в стаята, не са наранени. Те са изведени от личния състав в други пространства и сега са в устойчиво положение.

Пожарната е извикана навреме от екипа на Спешно поделение, пристигнала е в точния момент, в точния момент са пристигнали и чиновниците от Второ РПУ. На място е дошъл и заместник-кмета на гр. Русе Димитър Недев.

Ръководството на болничното заведение обмисля да издаде заповед при постъпване в лечебното заведение, на пациентите да не се позволява да носят запалителни средства. Днес ще се издаде такава изключителна заповед, оповестиха от болничното заведение пред Българска национална телевизия.

От УМБАЛ " Медика Русе " припомнят, че с кислорода би трябвало да се внимава доста, тъй като макар, че е животоспасяващ газ, той и интензивно поддържа горенето.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР