Пожар е възникнал тази нощ в украинската АЕЦ Запорожня в

...
Пожар е възникнал тази нощ в украинската АЕЦ Запорожня в
Коментари Харесай

Горя най-голямата АЕЦ, боеве до централата

Пожар е зародил тази нощ в украинската АЕЦ " Запорожня " вследствие на съветска офанзива против най-голямата атомна електроцентрала в Европа, заяви Си Ен Ен, цитирайки кмета на близкия град Енергодар Дмитро Орлов.

" Опасност за международната сигурност!!! В резултат на безотговорното бомбардиране от страна на врага на блокове и здания в Европа, " Запорожня " гори ", написа Орлов във фейсбука си.

Пожарникарите не съумяха да доближат съвсем цяла нощ до пожара поради продължаващите боеве за централата западно от обсадения от съветските нашественици Мариопул.

" Руснаците стрелят отвред против АЕЦ " Запорожня "! Трябва да се спре бомбардирането, с цел да могат пожарникарите да потушат огъня и да основат зона за сигурност към централата ", предизвести и украинският външен министър Дмитро Кулеба.

За случая е известена и МААЕ, а шефът на организацията Мариано Гроси е разговарял с украинските управляващи. Според предизвестието случаят може да е от равнище " Критичен ". Засега Украйна не е съобщила за промени в радиационния декор поради пожара в АЕЦ " Запорожня ". Ако огънят стигне до реакторите обаче, обстановката ще стане извънредно рискова, предизвестиха специалисти пред Си Ен ЕН.

Около 4 сутринта българско време борбите към централата стихнаха.

Руснаците обстрелват реакторите на най-голямата АЕЦ в Европа. Авария в някой от шестте реактора ще докара до нуклеарно замърсяване на цяла Европа, Европа би трябвало да работи, прикани с видео в Туитър и президентът на Украйна Володимир Зеленски. Той назова съветските войски нуклеарни терористи.

В последна сметка пожарът наоколо до АЕЦ „ Запорожие “ в Украйна бе сподавен. Кметът на град Енергодар посочи, че бойните дейности в региона на централата са прекъснати.

Пожарът е избухнал на три етажа в административна постройка в атомния комплекс след яростен съветски обстрел съгласно управляващите. Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна заяви, че огънят е сподавен.

По-рано генералният шеф на Международната организация по атомна сила Рафаел Роси увери, че няма нараснали равнища на радиация и реакторите не престават да действат обикновено.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР