Поискахме изслушване на военния министър Тодор Тагарев, за да обясни

...
Поискахме изслушване на военния министър Тодор Тагарев, за да обясни
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Тагарев да каже вкарват ли директно България във войната в Украйна

„ Поискахме чуване на военния министър Тодор Тагарев, с цел да изясни пред българския народ думите си, че ще предоставяме медицински фрагменти на Украйна, както и решението, което се приготвя от кабинета „ Денков “ за присъединяване на България в европейската самодейност за мир, която има за цел да обезпечи един милион муниции и снаряди за Украйна. Искаме Тагарев да каже пред българския народ какво вършат – вкарват ли непосредствено България в тази война, което очевидно целят – оставете военната помощ с 1 милиарда патрони, прокрадват се хрумвания за изпращане на жива мощ - лекари и санитари, по този начин се почва “.

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Гьоков в ефира на Bulgaria On Air.

Социалистът уточни, че визията на Българска социалистическа партия във връзка с войната е напълно друго от това на обединението на войната и на министъра на защитата. Гьоков напомни още, че по време на предходното постоянно държавно управление, с помощта на гледище от страна на социалистите, тогава Тодор Тагарев не е станал боен министър: „ Това не е, тъй като Българска социалистическа партия не харесва индивида Тагарев, а тъй като неговите убеждения ни водят към намерено влизане в този спор. България няма място в спора “, безапелационен бе националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “.

„ Този човек не е индивидът, който е необходим на страната ни в такава комплицирана военна обстановка в Европа и в света. Такива хора ги назовават „ ястреби “ в натовските страни, такива хора не са ни нужни “, сподели социалистът и уточни, че 80% от българите са срещу всякакво присъединяване на България в тази война.

Гьоков напомни безапелационната позиция на Българска социалистическа партия за спокойно решение на спора посредством дипломатични договаряния. Той изрази вяра министърът на защитата да се яви на чуване в Народно събрание, с цел да отговори на въпросите на социалистите и да съобщи политиките и желанията си: „ Откакто е станал министър, той изговори десетки неща, които са неприемливи освен за Българска социалистическа партия, само че и за българите. Има доста какво да го питаме “, сподели социалистът.

Народният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ разяснява и тематиката " Бюджет ": „ Държавата в никакъв случай не е била в подобен безпорядък. Средата на годината още нямаме бюджет за 2023 година и това се случва освен поради политическата рецесия, само че и поради ината на служебния кабинет “, сподели Гьоков и напомни, че народните представители са упорствали служебният кабинет да внесе бюджет, допълвайки: „ Колкото по-нататък вървим във времето, става все по-сложно. Досега в Народно събрание е минал единствено удължителния бюджет, няма импортиран постоянен бюджет “, уточни Гьоков.

Той уточни, че визията на Българска социалистическа партия за бюджет е друга и социалистите няма да поддържат бюджет на замразени обществени заплащания. Той разяснява и размерът на преразпределението от Брутният вътрешен продукт, което е заложено да бъде към 37%, а междинното в Европейски Съюз е към 50%: „ Тази разлика в преразпределението са към 20 милиарда – представете си с 20 милиарда на година какво може да се случи в образованието, в културата, в обществената сфера, в опазването на здравето “, изясни социалистът.

По отношение на 3% недостиг, Георги Гьоков съобщи: „ Забили са се в тези 3% като някаква самоцел. Хубаво е да няма голям недостиг, само че това не би трябвало да бъде за сметка на елементарните хора. Предупреждавам всички българи, че това ще бъде за тяхна сметка. Ръст на заплатите с този бюджет няма по какъв начин да се случи “, сподели Георги Гьоков и напомни, че останалите парламентарни групи са отхвърлили предлагането на „ Българска социалистическа партия за България “ минималната работна заплата да бъде 50% от междинната от 1 юли 2023 година

Попитан по отношение на кандидатурите за европейски комисар, социалистът съобщи, че даваме доста неприятни знаци на Европейски Съюз: „ Двете кандидатури звучат като: „ Вижте, в България ръководещите не могат да се схванат кой да бъде претендентът за еврокомисар, по тази причина ви предлагаме двама, с цел да изберете “. Щом ръководещата коалиция не се е схванала кой да бъде, а чакат Европа да взема решение техните разногласия, не знам по какъв начин ще продължава това държавно управление – в сговор или с съдия Европейския съюз, който да споделя кое по какъв начин да създадем. Имат разнобой във всичко “, сподели националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “

По отношение на конституционната промяна Георги Гьоков съобщи още веднъж позицията на Българска социалистическа партия да не взе участие в предварителните диалози, защото няма нищо съответно, което да се предлага: „ Има единствено един план на Движение за права и свободи, с който по доста от нещата не сме съгласни. Нямаме база, на която да беседваме. Ще съберем нашите конституционалисти, ще вземем поради тяхното мнение, ще решим кое е потребно за България като промени в Конституцията и ще го предложим “, изясни Георги Гьоков.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР