Похвала към учителите и школските директори за изключително отговорния им

...
Похвала към учителите и школските директори за изключително отговорния им
Коментари Харесай

Кунчев похвали учителите, но предупреди за нов бум

Похвала към учителите и школските шефове за извънредно виновния им метод към заплахата от ковид изрече основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев. Но в това време предизвести, че в края на другата седмица ни чака нов взрив на болестта.

„ Изненадан съм от извънредно виновното отношение на цялата просветителна система към болестта COVID-19. Не съм очаквал, че тези хора, за толкоз малко време ще съумеят да основат такава организация ”, съобщи доцент Кунчев по време на полемика на тематика „ COVID-19 – провокации и решения пред лечебните заведения за болнична помощ “.

„ Каквото се случва в обществото, това ще се случва и в учебно заведение. От края на другата седмица ще завалят случаи на COVID-19, предадени в учебните заведения ", сподели още той. По думите му системата е готова за по-голяма заболеваемост от тази, която следим у нас сега.

„ Притеснява ме огромната смъртност. На трето място сме след Румъния. Процентът на засегнатия медицински личен състав също е стеснителен. 1 000 лекари, които извеждаме от системата за най-малко 14 дни, е сериозен удар по нея ”, уточни Кунчев.

„ След платото през август успяхме да реализираме няколко седмици последователно понижаване на случаите. Имайки поради досегашната динамичност можем да кажем, че нищо не можем да кажем. Нищо не е ясно. Дали вълната от Германия и Португалия ще пристигна при нас или ние сме им я предали, също не е ясно ", разяснява още основният държавен здравен контрольор.

Според него значим в този момент е въпросът това, което се следи в страните в Южна Европа - Франция, Португалия, Испания, дали е разследване на преливане на балканската вълна, с която ние се срещнахме относително леко в България, или това, което стартира при тях, е нова вълна, която ще чакаме да пристигна и при нас. „ Ако е вторият вид, е най-лошият вид. Защото ще съвпадне и с началото на образователната година, със започване на циркулацията на други респираторни вируси, след което ще стартират грипните вируси, и по този начин до януари, когато неизбежно ще се сблъскаме с грипна зараза ", изясни Ангел Кунчев.

Нито една от прогнозите за развиването на пандемията досега не се е сбъднала, в това число тези на институции като Световната здравна организация, Европейския център за надзор на болесттите в Стокхолм, Американския център за надзор на болесттите в Атланта, акцентира доцент Кунчев. " Това е повода в последните 5-6 месеца здравните управляващи у нас да не вършат прогнози ", акцентира доцент Кунчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР