Погрешно е да смятате, че ако просто намалите броя изпушени

...
Погрешно е да смятате, че ако просто намалите броя изпушени
Коментари Харесай

По-малкият брой изпушени цигари не намалява риска за здравето


Погрешно е да смятате, че в случай че просто намалите броя изпушени цигари дневно ще намалите доста и риска за здравето си. За да се случи това би трябвало изцяло да ги спрете, с което може да увеличите продължителността на живота си, поучават кардиолозите.

Тютюнопушенето е една от най-сериозните аргументи за развиването на сърдечно-съдови болести и острите им положения като инсулт и инфаркт, припомнят експертите. Според тях, прекъсването на пушенето удължава живота на индивида и пушачите  трябва да спрат цигарите, в случай че желаят да лимитират нездравословния резултат на дима върху всички органи и системи. Рискът от възникването на заболявания, свързани с пушенето, понижава години след цялостното прекъсване на тютюневия пушек и може да се приказва за понижаване на вредата посредством прекосяването към системите за нагряване на тютюн и електронните цигари.
-->
Електроннните цигари и устройствата с нагряване на тютюн са потвърден способ за понижаване на вредата от тютюнопушенето, само че пушачите, които ги редуват с цигари може да стартират да пушат още веднъж и даже да усилят количеството. „ Превключването “ сред другите възможности и обичайните цигари може да провокира противоположен резултат , споделя гръцкият кадриолог доктор Дмитри Рихтер.

„ Защото по този начин хората не престават да одобряват и нездравословните катрани от цигарите. Аз предлагам хората да се опитат да създадат смяната и да преминат напълно на различни устройства. Това е натурален психически развой –ако двойната приложимост продължи прекомерно дълго, хората в последна сметка се връщат към цигарите и дори пушат повече в сравнение с са пушили преди “, изяснява доктор Рихтер, който е президент на Съвета по клинична процедура на Европейското общество по кардиология, член на Европейското кардиологично сдружение и член на Американската сърдечна асоциация.



 „ 1/3 от сърдечно-съдовата смъртност се дължи на тютюнопушене, а продължителността на живота на пушачите понижава с 10 години по отношение на непушачите. Това е ужасно доста време “, безапелационен е и унгарският кардиолог доктор Емил Толди – Шедел, ръководител на Медицинското общество за понижаване на вредата в Унгария и общоприет шеф на болница „ Св. Ференц “ в Будапеща. По думите му обичайният лекарски съвет „ стой да пушиш “ явно не води до резултат, в случай, че 48 % от пациентите с коронарна болест, 57 % от получилите инсулт и 72 % от тези с периферна коронарна болест, не престават да пушат.

„ Затова би трябвало да помислим и за използване на метода за понижаване на вредата от тютюна, тъй като не можем да изоставим тези пациенти “, споделя унгарският кардиолог.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР