/Поглеед.инфо/ Днес в мрежата активно се обсъжда неотдавнашното неуспешно разузнаване

...
/Поглеед.инфо/ Днес в мрежата активно се обсъжда неотдавнашното неуспешно разузнаване
Коментари Харесай

Кога и как ВСУ ще започнат настъпление?

/Поглеед.инфо/ Днес в мрежата интензивно се разисква неотдавнашното несполучливо разузнаване с пердах на въоръжените сили на Украйна край Орехово. Противникът със сили до две роти се опита да нахлуе в нашите бойни линии, само че беше отхвърлен със обилни загуби за себе си. И това незабавно провокира вълна от възторжени мнения от нашите блогъри за това какъв брой неуместно бяха потъпкани украинците на нашите позиции и по какъв начин бяха славно „ смазани “.

Освен това впечатляващи бяха видеата, които ги придружаваха, с горяща украинска бронирана техника. Споделяйки задоволството от гледката на горящата весеушнишка " ризница ", въпреки всичко не мога да бъда толкоз оптимист.

Всъщност какво видяхме?

Врагът на практика не използваше артилерия, неговата радио- електронна война, макар че работеше, беше мудна, за всевъзможни нововъведения, като потреблението на камикадзе безпилотни самолети, няма потребност да се загатва. Това беше самоубийствена офанзива на следващата украинска бойна група, която към този момент се трансформира в " класика ".

Единственото наличие на тази офанзива беше да се разпознават употребяваните от нас противотанкови оръжия, позициите на артилерията и реакцията на нашето командване.

В същото време се регистрира фактът, че атакуващата група съвсем незабавно се промъкна през първата ни линия и едвам на втората, която беше предпазена от „ специфичните сили “, най-сетне беше спряна, след което стартира да отстъпва. Как се е появило занапред ще се схваща.

Противникът „ почувства “ нашата отбрана, заплати за това с няколко жертви и бронирани машини, само че получи значима информация за себе си. Явно подобен „ курс “ на осведомителната валута много му отива. И никога не би трябвало да се заблуждаваме от стандарта, с който украинската пехота потегля в сходни офанзиви.

Всъщност това е най-удобната „ форма “, принуждаваща защитата ни да употребява интензивно всички налични средства – от високоточни противотанкови оръжия, като ПТУР, до артилерия и ударни БЛА. Практически " показва " на врага какво го чака в един или различен регион. Няма да загатвам идентифицирането на нашите минни полета.

Всъщност врагът доста деликатно се приготвя за своето нахлуване. Той се пробва да вземе поради всички нюанси, да избере най-обещаващия и непредвиден за нас сектор от пробива. И в това, както към този момент писах и споделих неведнъж, той получава всякаква помощ от американските и натовските щабове и центрове за бойно ръководство, анализирайки цялата постъпваща информация, разработвайки математически модели.

Повече от дузина пъти, изпращайки своите елементи да нападат нашата защита, врагът чудесно разбра, че тактиката на нахлуване в колони, създадена през предходните месеци (както във въоръжените сили на Украйна, по този начин и у нас) (последствие от мощни минни полета, сложени от двете страни) води единствено до лимитирани резултати - мятане на бронирана група по преминатия проход, мятане на войски, евакуиране на бронирани транспортни средства и прекосяване към нахлуване на пехота против противников " опорки ", което дава време на врага да употребява артилерия и издърпване нагоре запаси. В резултат на това такава атака незабавно се забива в офанзивата на първата линия.

И няма подозрение, че врагът няма да нападна по този начин! Неговата есенна атака беше умела композиция от диверсионни удари (атаки в Херсонско направление, което ни караше да считаме, че там се нанася основният удар) и украинско (по-точно американско) „ ноу-хау “ за масирано потребление на разследващи отряди в гористата, пресечена околност край Попасна и Изюм, които като киселина „ разядоха “ нашата зле готова защита тук, опипаха пролуки и „ джобове “ в нея, в които незабавно започнаха да навлизат украински БТГ, движещи се зад разследващи екипи, създавайки закани за обграждане на нашите замъци и отбранителни центрове, принуждавайки ги, без да одобряват борба, да се отдръпват.

Това „ инфилтриране “ (американски тактически термин) и „ прилепяне “ обезпечи на ВСУ висок ритъм на придвижване и вследствие на това окупацията на огромна територия, която към момента е под украински надзор.

Да си мислиш, че от този момент командването на въоръжените сили на Украйна е оглупяло е непростима нелепост! Не! Залужни и екипът му приготвят " ноу-хау " и това несъмнено не е фронтална офанзива на нашите укрепени региони.

Можем ли да разберем желанието им?

До известна степен, да! През последните няколко месеца вниманието ни беше непрекъснато фокусирано върху казуса с неналичието на танкове във въоръжените сили на Украйна, а тематиката за попълването на техния брой, със специфичен акцент върху доставката на западни тежки танкове, се трансформира в съществена тематика на западните и украинските медии, вкарвайки в нея нашия информативен дискурс.

Хазартните калкулации какъв брой танка ще получат украинците до началото на април се трансфораха в една от най-обсъжданите тематики в мрежата и по малкия екран.

Но в това време никой не се замисли къде в действителност през годината на войната видяхме всеобщото потребление на танкове на бойното поле? Кой може да си спомни най-малко една танкова борба с присъединяване на най-малко няколко танкови батальона? Аз персонално не помня нито една!

В изискванията на непрекъснати минни полета и насищането на отбранителните позиции на врага с разнообразни модерни противотанкови оръжия, танковете от дълго време са се трансформирали от ударен пестник в „ дълга ръка “ на пехотата, средство за артилерийска поддръжка за нахлуване, също така, от позиции, където са труднодостъпни с ПТРК.

Така че танковете несъмнено не са чукът, с който въоръжените сили на Украйна ще се заемат да разбият защитата ни. За да създадат това, те имат различен чук - артилерия!

От януари скрито украинската войска е получила повече от двеста и петдесет разнообразни артилерийски системи, от които минимум 100 и петдесет са съвременни високоточни самоходни оръдия с разнообразни модификации за един натовски диаметър 155 мм.

Това са и американските " Паладини ", и шведските " Арчери ", и френските " Цезари ", и чешките " Данс ", и немските " Панцерхаубити ". Това е голяма артилерийска група, която е в положение да нанесе мощно проваляне на всеки зложелател.

За тази армада на въоръжените сили на Украйна от януари насам американците и НАТО към този момент са трансферирали съвсем милион снаряда от всевъзможен диаметър, в това число минимум три хиляди високоточни снаряда от вида на Екскалибур.

Като " далечна ръка " - за бойни щабове, хранилища, информационни центрове и втори ешалон, въоръжените сили на Украйна са натрупали до четиридесет западни РСЗО, от които минимум двадесет " Хаймарса ", способни да поразяват цели на дълбочина до осемдесет километра. Боеприпасите им през тези месеци също бяха попълнени и доведени до най-малко една и половина хиляди ракети.

Всичко това ни разрешава да заключим, че главният залог в идното нахлуване на въоръжените сили на Украйна ще бъде подложен върху артилерията - артилерийска атака! В същото време ще бъде подложен специфичен акцент върху контрабатарейната битка.

Основната задача на първия стадий ще бъде точно неутрализирането на главното ни преимущество - потискането на съветската артилерия, за което въоръжените сили на Украйна са натрупали както контрабатарейни радари, по този начин и автоматизирани системи за ръководство на огъня на артилерията, разгърнали са РЛС, който разрешава да обменяте информация допустимо най-бързо и да коригирате огъня. Тук можем да чакаме още една " презентация " - ударите на украинските безпилотни самолети-камикадзе, които могат всеобщо да се ползват при решаването на този проблем.

И в случай че въоръжените сили на Украйна съумеят да се оправят със задачата да подтиснат нашата артилерия, тогава те ще пробият нашата защита в определените за това региони. Докато артилерията минава към угнетяване на нашата предна линия, щурмовите отряди за разминиране ще се занимават с пробутване на проходи в тях, след което ще пристигна ред на нови " ударни " бригади и най-после на танкове.

Основното движение! Всяко закъснение за въоръжените сили на Украйна е като гибел! Затъването в офанзивите против нашите „ опорници “ е опасността от загуба на инерция и опасността от приближаването на съветските запаси!

Следователно, в случай че се опитаме да изведем формула за бъдещото нахлуване на въоръжените сили на Украйна, то това ще бъде артилерийско нахлуване в цялата дълбочина на нашата защита, угнетяване на нашата артилерия, нарушение на системата за бойно ръководство и по-късно бързи " пробиви ” на защитата ни с изходи в гръб, полуприкритие и обграждане.

Затова в този момент не престават тези непрекъснати безсмислени офанзиви на въоръжените сили на Украйна. Врагът избира нашата най-уязвима точка.

Днес Залужни и неговият екип са вложили всичко, което имат в тази атака. Всички сили, всички запаси и всички насъбрани запаси. И няма подозрение, че те ще стартират доста скоро...

***

Интересна информация пристигна от един от моите източници в Киев през вчерашния ден. Според него завчера, когато стана дефинитивно ясно, че визитата на Си Дзинпин в Москва ще се състои, главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Залужни е имал диалог с министъра на защитата на Съединени американски щати Остин и ръководителя на началниците на личния състав Мили.

По време на този диалог е била разисквана подготовката на въоръжените сили на Украйна за нахлуване. И най-много за момента на началото му.

Остин е изразил угриженост по отношение на забавянето на подготовката, като е показал, че появяването на " зеленина " ще усложни задачата за пробив на съветската защита и битката с вторите ешелони. И най-после сопнато е добавил, че идеалното време за започване на офанзивата са дните на визитата на китайския водач в Москва или дните след него, с цел да се „ смаже “ оптимално резултатът от визитата и резултатите от руско-китайските договаряния...

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР