Поглед назад към десет нови рекорда, с които 2019-та ни

...
Поглед назад към десет нови рекорда, с които 2019-та ни
Коментари Харесай

10 рекорда от 2019 година

Поглед обратно към 10 нови върха, с които 2019-та ни изненада, написа " Епицентър " през днешния ден. 

Рекордни температури

Температурите през юли 2019 година бяха най-високите, регистрирани в миналото в международен мащаб, със приблизително 16,75 градуса по Целзий за планетата, заяви американската национална администрация за океански и атмосферни въздействия.

Една гореща вълна в Европа през същия месец още веднъж означи няколко рекордни стойности: 42,6 градуса за Париж; 41,5 градуса за Германия; и 38,7 градуса във Англия.

През декември беше ред на Австралия да сложи връх за най-горещия си ден до момента, със междинна национална оптималната температура от 41,9 градуса по Целзий на 19 декември, до момента в който пареща гореща вълна усили горските пожари. 

Допълваме, че годината беше най-топла и в Русия. В Москва средните годишни температури са се повишили с  0,3 градуса и са достигнали 7,7 по Целзий. През декември и в Санкт Петербург беше регистриран температурен връх за целия интервал, откогато се вършат измервания -  7,6 градуса над нулата.

Солената санкция за Фейсбук

През предишния юли върху Фейсбук се стовари най-голямата санкция до момента - 5 милиарда $ – налагана на която и да е компания за нарушение на поверителността на потребителите.

Обявявайки наказването, Федералната комерсиална комисия съобщи, че то е и една от най-големите, определяни в миналото от държавното управление на Съединени американски щати за каквото и да било нарушаване.

Чудовищно извършване на покупки

Китайските консуматори похарчиха рекордните 38,3 милиарда $ през платформите Alibaba през ноември. Това е скок с 26% от предходния рекорден най-много година по-рано, съобщи колосът за електронна търговия.

Най-високите резултати от аукциона на изкуството

На фона на гневна борба за Брекзит, картината на Банкси „ Делегиран парламент “, изобразяваща депутатите като шимпанзета, беше продадена на търг през октомври за 11,1 милиона евро, което е връх за английския художник.

Нов връх на търг за творба на жив художник бе подложен през май, когато направеният от неръждаема стомана „ Заек “ на Джеф Куунс донесе 91,1 милиона $.

Маратон за под два часа

Кениецът Елиуд Кипчоге стана първият човек, минал маратонско разстояние за по-малко от два часа през октомври, когато спря часовника на 1 час 59 минути 40,2 сек на импровизирано събитие във Виена .

Повече медали

Американската звездна гимнастичка Симон Байлс сграбчи пет златни медала през октомври, довеждайки броя на медалите си от международните шампионати до рекордните 25, надминавайки 23-те извоювани от звездата при мъжете Витали Шербо от Беларус през 90-те години.

На висока скорост по върховете на света

Непалският планинар Нирмал Пур постави в краката си 14-те най-високи върхове в света единствено за шест месеца и шест дни от април до октомври, като прати в историята предходния връх.

Най-дълъг полет

Qantas приключи най-дългия полет без престой през октомври, като за 19 часа и 16 минути тества пряк маршрут от Ню Йорк до Сидни.

Само 49 души са пътували на Boeing 787-9, с цел да понижат тежестта на борда и да дадат на самолета задоволителен ресурс от гориво, с цел да измине повече от 16 000 километра.

Най-малкият оживял

Тежаща при раждането си колкото огромна ябълка, през май Сайби бе оповестено от калифорнийската болница за най-малкото бебе в света, оживяло в миналото.

След като тя беше изписана след месеци интензивна грижа, болничното заведение в Сан Диего разкри, че тя се е родила прибързано през декември 2018 година с тегло единствено 245 грама.

Паркинг за милиони долари

Паркомясто в небостъргача The Center в Хонконг, продадено през октомври, за гигантската сума от 7,6 милиона $, е към цената на двустаен апартамент в лъскавия лондонски квартал Челси.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР