Поетесата, писател и сценарист Мария Лалева издава третата си стихосбирка.

...
Поетесата, писател и сценарист Мария Лалева издава третата си стихосбирка.
Коментари Харесай

Излиза Благословете Юда - третата стихосбирка на Мария Лалева

Поетесата, публицист и сценарист Мария Лалева издава третата си стихосбирка. „ Благословете Юда “ ще бъде показана на 18 март (понеделник) 2019 година, от 18:30 ч. в Club 1 на НДК.
Стихосбирките „ Личен списък “ и " Не съм ви ближна “ и дебютният разказ на Мария Лалева " Живот в скалите " развълнуваха хиляди читатели. Романът бързо се трансформира в бестселър, завоюва първото място в редица влиятелни ранглисти и е най-продаваният разказ на „ Хеликон “ освен за 2018-а, само че и до момента.
Стихосбирката „ Благословете Юда “, издавана от " Книгомания ", ще бъде популяризирана по книжарниците от 18 март.
„ Новата стихосбирка на Мария Лалева „ Благословете Юда” авансово е обречена на триумф. За тези, които живеят със стиховете ѝ от „ Личен архив” и „ Не съм ви ближна” е само нетърпението да прочетат продължението на извечните тематики, които Мария интерпретира по своя невъздържан и нетрадиционен метод, надалеч от плачливите напъни и декларативни недомислици, отвън общоприетите тълкувания на света към нас в неговата библейска предначертаност и ежедневните възторзи и падения ", споделя поетесата Маргарита Петкова за новата стихосбирка на Мария Лалева.
" Лалева от дълго време се е трансформирала в запазена марка в актуалната ни литература. Тя има освен личен темп и лични рими, има разпознаваемата неповторимост на Поета, който с тънкия си нюх за безкрайност знае „ Колко е същински мъчно и почтено да си премерим човешкото” и че „ на любовта ѝ би трябвало тишина”, тъй като тя има „ антични очи по рождение” и вижда по какъв начин местата на полезностите се сменят и е доста елементарно да се заблудим, подмамени от подправеното им лустро. Да, на нас ни би трябвало коректив. И Мария Лалева е подобен. Защото постоянно първо пита за сребърниците. И дано всеки да си отговори. С религия, колкото едно синапено зрънце ", безапелационна е Петкова.

Благословете Юда. Той познава
клопките на смъртната си участ,
тъгата на въжетата и хляба,
очите на индивида със окови,
прегръдката по приятелски преди ножа,
подозрението черно след залез,
цената на последната си кожа,
ориста на анатемосан и скверен,
на сребърника - тихата отрова,
на верността - рамките и края.
Благословете го, тъй като може
да те предава и към момента да ти има вяра.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР