Подценихме кризата с коронавируса. Това призна председателят на Европейската комисия

...
Подценихме кризата с коронавируса. Това призна председателят на Европейската комисия
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Подценихме коронавируса

Подценихме рецесията с ковид. Това призна ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред вестник " Билд ".

" Мисля, че всички от нас, които не са специалисти, в началото подцениха ковид. Но в това време стана ясно, че това е вирус, който ще ни държи заети дълго време ", разяснява Фон дер Лайен.

" Ние разбираме, че ограниченията, които изглеждаха фрапантни преди две или три седмици, в този момент би трябвало да бъдат подхванати ", добави тя.

Епидемията от ковид потегли от Ухан, Китай, в края на предходната година и бързо се популяризира по света. Повече от 200 000 души са инфектирани, а над 8000 са умряли.

Но Фон дер Лайен отхвърли потребления от френския президент Еманюел Макрон език, който съпостави епидемията с война и подреди съвсем цялото население да остане по домовете си за минимум две седмици.

" Аз персонално няма да употребявам това определение, само че разбирам обосновката на френския президент, че коронавирусът е притиснителен зложелател ", продължи тя.

Междувременно немският стопански министър Петер Алтмайер съобщи, че Съединени американски щати при Доналд Тръмп възприемат опасността от вируса още по-лековато.

Според него епидемията евентуално в още по-голяма степен е подценявана в Съединени американски щати спрямо другите страни в Европа. По думите му никой обаче не желае американската стопанска система да изпадне в неконтролируема криза.

По последни данни на Световната здравна организация по света има близо 185 000 доказани случая, а умрелите са повече от 7500. Регистрирани са случаи в 159 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 200 000 случая и повече от 8000 умряли в 155 страни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР