Подсъдимият по делото срещу бизнесмена Сотир Янков - Стоян Минчев,

...
Подсъдимият по делото срещу бизнесмена Сотир Янков - Стоян Минчев,
Коментари Харесай

Авер на Дон Портокал бил застрашен, иска закрила

Подсъдимият по делото против предприемача Сотир Янков - Стоян Минчев, се почувства заплашен и изиска да бъде включен в програмата за отбрана на очевидци. Това стана ясно при вчерашния опит да бъде даден старт на делото „ Дон Портокал “. Подсъдими са самият цитрусов магнат Янков, жена му Елена, дъщерята Мария и още 11 обвинени, измежду които и Минчев. Неговото искане обаче не беше почетено от магистратите, защото нямало данни той или фамилията му да са застрашени по какъвто и да е метод.   

Срещу тях се води развой за данъчни афери и измами с Данък добавена стойност в размер на 5.5 млн. лв.. Те бяха хванати от органите на реда през 2012 г. 

 За повторно разпоредителното съвещание по делото не съумя да започва, защото в залата не присъстваше подсъдимият Иво Илиев, който живее в Германия. Предстои службите да се опитат още веднъж да призоват Илиев. Според юриста му Стефан Левашки, Илиев е подготвен да подписа съглашение с прокуратурата. За да се стигне до такава степен обаче, би трябвало всички 13 подсъдими да признаят виновността си.  

Самият Янков изиска да се освободи от аварийния си юрист и да бъде защитаван само от упълномощения си бранител Ина Лулчева. Факт е, че Лулчева не се появи и на двете съвещания, без да уточни каквато и да е причина.  

Това е и мотивът настояването му да не бъде почетено - с цел да не се бави делото заради служебните задължения и ангажиран график на адвокатката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР