Подробности за инициирания от Има такъв народ референдум за свикване

...
Подробности за инициирания от Има такъв народ референдум за свикване
Коментари Харесай

ИТН вади проучване за президента. Шок за лидерите

Подробности за инициирания от „ ИТН ” референдум за привикване на Велико народно събрание даде в предаването   " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия Станислав Балабанов. Той посочи, че Има Такъв Народ желаят да попитат българските жители имат ли предпочитание да бъде свикано Велико национално заседание. След което Балабанов хвърли в смут партийните водачи, цитирайки интернационално изследване за доверието в институциите и държавното ръководство, поръчано от партията на Слави Трифонов.

    " Всъщност кое е по-важното - политически водачи, които са потвърдили в историята, че са неспособни да ръководят и образец за това е последният 48-ят парламент, който беше тотално провален, или опцията по най-демократичния път да попитаме българските жители дали желаят такава смяна, тъй като ние спазихме безусловно закона по отношението на построяването на въпроса ", сподели в " Денят стартира с Георги Любенов ", Станислав Балабанов от " ИТН ".
-->
Балабанов счита, че както през 1990 година бяха определени 400 депутати за Велико национално заседание, това е допустимо и в този момент.

Уточни, че по конституция този въпрос първо е от компетенцията на елементарното Народно заседание и в случай че българските жители кажат " да ", пътят е подобен, че елементарното Народно събрание ще се разпусне и ще се отиде към Велико национално заседание, което ще отвори пътя за смяна на конституцията и там към този момент може да се смени държавното устройство и България да стане президентска република.

Балабанов цитира и инициирано от тях социологическо изследване на интернационална организация, съгласно което е извънредно високо доверието в президентската република - над 60%, а най-ниско доверие е регистрирано в Народното събрание - 12%.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР