Подправките са нещо, без което не може нито едно ястие.

...
Подправките са нещо, без което не може нито едно ястие.
Коментари Харесай

Да си приготвим сами зеленчукови подправки

Подправките са нещо, без което не може нито едно ядене. Те придават усет, мирис и възбуждат апетита. Едно положително решение през летните месеци, когато разполагаме с всевъзможни зеленчуци и подправки, е да си приготвим универсални зеленчукови подправки, които да използваме през зимните месеци. Ето по какъв начин:

Зеленчукова фалшификация

Необходими подправки: 1 връзка магданоз, 1 връзка целина, 1 връзка копър, 1 глава лук, 1 глава чесън, ½ или 1 филиз праз, 4-5 междинни моркова, 3-4 зелени чушки, 3-4 червени чушки, 1 глава целина, 2 пащърнака, 250 -300 г сол

Начин на подготвяне: Всички зеленчуци и подправки се нарязват на ситно. Не се смилат, защото ще се изгубят в яденето. Продуктите се смесват дружно със солта. Разбъркват се доста добре.

С полученото се пълнят авансово приготвени бурканчета. Притискат се добре. Бурканчетата се затварят. Не се заваряват. Годни са за консумация до идващото лято. Съхраняват се на изсъхнало и хладно място, както и във фризер.

Консервирана зеленчукова фалшификация

 Магданозена фалшификация

Необходими артикули: 500 г моркови, 500 г чушки, 500 г червени домати, 1 глава целина дружно с листата, 3 връзки магданоз, сол

Начин на подготвяне: Всички артикули се смилат в машинка за месо. Полученото се разсипва в буркани и се стерилизира 10 минути. Подправката се употребява за подправяне на всевъзможни ястия и супи.

Магданозена фалшификация

Необходими артикули: 4 ч.ч. нарязан магданоз, 1 ч.л. сол

Начин на подготвяне: Магданозът се измива и нарязва на ситно. Слага се в пластмасова кутия и се поръсва със солта. Разбърква се добре и се прибира във фризера. По този метод подправката резервира усета, аромата и цвета си и може да се употребява като прясна когато и да е.

Замразен зеленчуков микс

Необходими артикули: 2 глави лук, 2 моркова моркови, 2 зелени и червени чушки, 2 тиквички, по избор - магданоз, копър или целина

Начин на подготвяне: Лукът, морковите и тиквичките се почистват и нарязват на ситно. Морковите се почистват и настъргват. Магданозът, копърът или целината се измиват и накисват.

Всички артикули се смесват. Цялото количество се разпределя на дребни дози в обособени торбички. Съхраняват се във фризер. Когато се употребяват, се изсипват непосредствено във вряща вода или в ястието, без да се размразяват авансово във вода. По този метод витамините се резервират оптимално.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР