Подписка срещу въвличането на България във война чрез износ на

...
Подписка срещу въвличането на България във война чрез износ на
Коментари Харесай

Манолова, Робева и Баева искат от Гълъб Донев да инициира мирни преговори между Русия и Украйна

Подписка против въвличането на България във война посредством експорт на оръжия за Украйна стартират няколко обществени персони, свързвани в годините на първо място с Българска социалистическа партия.

Подписката се задвижва от гражданска самодейност, а за ръководител на инициативния комитет е определена Вера Иванова - ръководител на НГИ Системата ни убива.

Подписката се афишира и за полагане на всички старания за иницииране на мирни договаряния, преустановяване на военните дейности и спокойно споразумяване на военния спор, като изисква и Министерски съвет да направи действия на всички равнища за започване на мирни договаряния сред Русия и Украйна.

Сред лицата, взели участие в учредяването на самодейността личат имената на водача на " Изправи се България " Мая Манолова Нешка Робева, Анна Заркова, шефът на националната психиатрична болница доктор Цветеслава Гълъбова, която бе и част от инициативния комитет издигнал Румен Радев за втори мандат, проф. Искра Баева, доктор Таня Андреева (бивш министър на здравеопазването), икономиста Леона Асланова.

Евродепутатът Елена Йончева е подкрепила самодейността с включване от Брюксел.

На старта на гражданската самодейност е имало и майки от Украйна и Русия, които също са се оповестили против войната и са подкрепили апела за договаряния за мир, оповестяват от самодейността.

Инициативата започва с подписите на 71 души.

Исканията на " Майки против войната ", с които започват подписката си са Народното събрание да не приема следващи решения за оказване на военна и военно-техническа помощ на Украйна, а Министерски съвет да оспори пред Конституционния съд решение на Народното събрание от 03.11.2022г. за оказване на военна и военнo-техническа поддръжка на Украйна. Дават им и мотив - заради нарушение на правилото на разделяне на управляващите и изземване от страна на Народното събрание на пълномощия на Министерски съвет по член 105 алинея 1 и алинея 2 от Конституцията на Република България.

Министерски съвет да не извършва решението на Народното събрание от 03.11.2022г. за оказване на военна и военнo-техническа поддръжка на Украйна до момента в който не се произнесе Конституционния съд и да не се трансформира в съизвършител в нарушаването й.

Третото гледище на " Майки против войната " е Министерски съвет да постави старания и предприеме всички вероятни дейности през съответните европейски институции и интернационалните организации за иницииране на мирни договаряния, преустановяване на военните дейности и спокойно споразумяване на военния спор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР