Подписано в последния момент споразумение предотврати пълното спиране на работата

...
Подписано в последния момент споразумение предотврати пълното спиране на работата
Коментари Харесай

Споразумение за НИМХ в последния момент спаси прогнозата за времето

Подписано в последния миг съглашение предотврати цялостното прекъсване на работата на Националния институт по метеорология и хидрология.
 Синоптиците и Българска академия на науките да проявят разсъдък, прикани министър Вълчев  Българска академия на науките позволи на синоптиците да си вървят, само че замълча за парцелите на Национален институт по метеорология и хидрология
Споразумението е сред Национален институт по метеорология и хидрология, Българска академия на науките, профсъюз " Висше обучение и просвета " към КНСБ, а поръчител по него е министърът на образованието Красимир Вълчев.

Протестиращите от април синоптици поради мизерните условия, в които са принудени да работят обявиха, че стопират работа от на следващия ден, тъй като тя на процедура е блокирана от управлението на Българската академия на науките.

Работещите в Национален институт по метеорология и хидрология започнаха с митингите си напролет поради дребното средства, които Общото заседание на Българска академия на науките преразпределя към института. С тях заплатите са оскъдни, работи се в унизителни условия. В същото време се дават 24 часови наряди, а естеството на работата е от национално значение. Ръководството на Българска академия на науките не чу учените, които излязоха на улични митинги през август. След като това също не разсъни схващане у Оценка за съвместимост, от Национален институт по метеорология и хидрология желаеха да излязат от структурата на Академията и да преминат под шапката на Министерството на образованието. Министър Вълчев се съгласи, само че малко по-късно Оценка за съвместимост на Българска академия на науките приключи предварително контракта на шефа на Национален институт по метеорология и хидрология проф. Христомир Брънзов. Така от 20 дни няма кой да подпише един документ, което блокира работата на Института. Той сложи краен период, след който стопира работа изцяло. Последният ден бе през днешния ден.

В резултат на подписаното съглашение е стихотворец задължението на следващия ден да има назначен шеф на Национален институт по метеорология и хидрология, сподели проф. Брънзов пред Българска национална телевизия.

" Днес от Национален институт по метеорология и хидрология ще изпратим две кандидатури за шеф на института, от които Управителният съвет на Българска академия на науките ще избере една и на следващия ден към този момент ще има изпълняващ длъжността " шеф " на Национален институт по метеорология и хидрология, сподели той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР