Подпис на Путин прекрои ядрената карта на света. Президентът на

...
Подпис на Путин прекрои ядрената карта на света. Президентът на
Коментари Харесай

Путин подписа най-страшното решение. Промени света

Подпис на Путин прекрои нуклеарната карта на света. Президентът на Русия подписа закона за прекратяване на присъединяване на Москва в Договора за редуциране на настъпателните въоръжения (СТАРТ III).

Според закона СТАРТ се приключва, а решението за обновяване на присъединяване на Русия в контракта може да бъде взето от президента. Законът влиза в действие от деня на формалното му издание.
-->
Путин разгласи решението си да извади Русия от СТАР предходната седмица, когато направи годишната си тирада пред Федералното заседание. На 22 февруари законът беше единомислещо признат от Държавната дума и утвърден от Съвета на федерацията.

Съгласно федералния закон " За интернационалните контракти на Руската федерация “, президентът може да спре действието на интернационален контракт, решението за единодушие за обвързване с което е утвърдено с федералния закон. Държавният глава може да направи това в случаи, изискващи незабавни дейности, със наложително неотложно известяван на Съвета на федерацията и Държавната дума и внасяне на съответния законопроект в Държавната дума.

Договорът за редуциране на стратегическите настъпателни въоръжения беше подписан сред Русия и Съединени американски щати на 8 април 2010 година в Прага, прочут като СТАРТ, СТАРТ-III или Пражкия контракт. Документът е със период 10 години (до февруари 2021 г.) с опция за удължение за интервал от не повече от пет години и включва уговорка за отдръпване. Всяка от страните, според изискванията на документа, трябваше да понижи нуклеарните си арсенали по този начин, че след седем години общият брой на оръжията да не надвишава 700 междуконтинентални балистични ракети, балистични ракети на подводници и тежки бомбардировачи, както и 1550 бойни глави и 800 разгърнати и неразгърнати пускови установки, написа " Фокус ".

На 3 февруари 2021 година Русия и Съединени американски щати размениха ноти по отношение на приключването на вътрешните процедури, нужни за влизане в действие на съглашение за удължение на периода на контракта с пет години. На 8 август 2022 година Русия осведоми Съединени американски щати за краткотрайното евакуиране на своите уреди от инспекцията по СТАРТ. Както изясни съветското външно министерство, това е наложително решение, взето на фона на антируските наказания, наложени от Запада след началото на военната намеса в Украйна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР