Подобряване на взаимоотношенията между Пловдив и Екатеринбург. Това обсъдиха по

...
Подобряване на взаимоотношенията между Пловдив и Екатеринбург. Това обсъдиха по
Коментари Харесай

Пловдив и Екатеринбург ще обменят студенти и стоки

Подобряване на взаимоотношенията сред Пловдив и Екатеринбург. Това разискаха по време на среща кметът Здравко Димитров, Константин Артюшин, търговки представител на Руската федерация в България и Михаил Горбатов, консултант и представител на Министерството на образованието и науката на Руската федерация. На диалозите участва и почетният консул в България - Георги Гергов.

„ През последните няколко години доста се усъвършенстваха връзките сред Пловдив и Санкт Петербург в разнообразни области. Това следва да създадем и с град Екатеринбург “, съобщи Здравко Димитров.

Задълбочаване на взаимоотношенията в областта на културата, образованието, науката и стопанската система бяха съществено разисквани, като се набелязаха и съответни стъпки – продан на студенти от висшите учебни заведения на Пловдив, двустранни срещи с представители на бизнеса, делегации и участия в разнообразни изложби.

„ Подобряването на връзките сред градовете е значимо за контактите сред хората, което пък обезпечава по-ефективната работа сред районите “, уточни Константин Артюшин.

Възможностите за осъществяване на събития в по този начин наречените „ Дни на Свердловска област “ в България и по-конкретно в Пловдив също бяха обект на днешните диалози.

„ По отношение на културата Пловдив има огромен капацитет за интернационално съдействие “, показа Здравко Димитров, като акцентира смисъла на богатия с прояви културен календар за града и опциите за ползотворно партньорство в тази сфера.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР