Подобрява се състоянието на тригодишните близначета от Пловдив, неглижирани от

...
Подобрява се състоянието на тригодишните близначета от Пловдив, неглижирани от
Коментари Харесай

Подобрява се състоянието на 3-годишните близначета от Пловдив

Подобрява се положението на тригодишните близначета от Пловдив, неглижирани от майка им, заяви шефът на дирекция "Социално подкрепяне " /ДСП-Пловдив/ - Пловдив Надя Танева.

Момченцето Стефан, на което бе осъществена животоспасяваща интервенция по неотложност, към този момент е излязло от кома и към този момент няма риск за живота и здравето му. То към момента ще остане под лекарско наблюдаване. Момиченцето - Габриела, е в положително здравословно положение и следва тази седмица да бъде изписана от болничното заведение, споделя Танева и прецизира, че Габи ще бъде настанена в ЦНСТ с непрекъсната здравна грижа. В болничното заведение близначетата са придружавани от бабата по бащина линия.

Майката на децата Иванка Стефанова до този миг не ги е посещавала в болничното заведение, само че твърди, че: "получава информация от трети лица ", се показва още в известието.

Тя е отказала препоръчаната й помощ от БЧК, отхвърля да се записва в Бюрото по труда, както и с нея да работи психолог: "защото чака брачният партньор й да се завърне от чужбина ", който към днешна дата към момента не се е завърнал в България.

От ДСП-Пловдив декларират, че за децата са подсигурени облекла и памперси от "Надежда и домове за децата " - клон България.

По случая през февруари Районна прокуратура-Пловдив образува досъдебно произвеждане за неполагане на грижи от родител за близнаци, които са оставени без контрол и с това е основал заплаха за тяхното физическо развиване. По данни на майката момченцето е потърпевшо, когато е било в детското креватче и върху главата му е паднал гипсов орнамент, подложен на стената. По данни на лекарите, двете деца при приемането им болница са изглеждали недобре гледани, недохранени с тегло неотговарящо на възрастта им и със синини по тялото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР