Подобрява се състоянието на пострадалата от бомбичка полицайка, следва да

...
Подобрява се състоянието на пострадалата от бомбичка полицайка, следва да
Коментари Харесай

Валентин Радев: Полицията трябва да се оттегли от стадиона

Подобрява се положението на потърпевшата от бомбичка полицайка, следва да се направи и още една интервенция. Дано всичко се възвърне. Полицията последователно би трябвало да се отдръпна и да не е на стадиона - ние не сме най-футболната страна в света. Това сподели вътрешният министър Валентин Радев в ефира на Българска национална телевизия за случая потърпевшата от бомбичка по време на мач полицайка.

"Направихме една среща и взехме решение за краткосрочни и дълготрайни ограничения - вероятно да се създадат и промени в закона. Ако се постановат толкоз промени, дано се направи и нов закон за футболното безчинство. Краткосрочните ограничения плануват да сложим камери, с цел да може да виждаме хората, които правят вълнения на стадионите. Призовавам хората да идват по-рано на стадиона на дербито, тъй като ще има щателни инспекции. Ще участва и повече еднообразен личен състав на стадиона ", разяснява той.

"Едно 24-годишно момиче едвам не загуби окото си, нямате си визия какъв брой народ трябваше да бъде разпитан. Не ме интересува на кой тим е почитател, нито желая да му помня името. Аз помня името на Гергана. Такова нещо не може да се случва ", сподели още министър Радев.

"Изпълняваме каквото ни подреди прокуратурата, споделят - ние присъстваме. Ние сме там, тъй като по този начин е решила прокуратурата, аз не вземам решение дали е вярно, или не. Ние не можехме да бъдем по-експедитивни, тъй като това означаваше да оставим хората от прокуратурата да работят сами ", разяснява Радев случая със задържането на кметицата на "Младост ".

"На 27 чакам отчет за случая на летище "София ". В началото аз си мислех дали това е нагласено, само че не би трябвало да се избързва, има си инспекция. Служителите незабавно са заменени със чиновници от Варна и Бургас ", сподели Валентин Радев.

"Продължаваме да търсям двамата избягали от Централния софийски затвор, ревизираме доста сигнали. В момента понижават сигналите, само че получаваме още. Някои акции дори се даваха и по малките екрани. Няма гаранция, че не са напуснали границите на страната, само че и да са отвън България с алена бюлетина ще ги хванем ", сподели министър Радев за избягалите пандизчии.

"В момента търсим място за нов затвор с госпожа Цачева, където да бъдат най-опасните нарушители. Премиерът ни го разпореди това ", приключи Радев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР