Подобно на Tesla, Toyota Motor Corporation, която остава най-големият производител

...
Подобно на Tesla, Toyota Motor Corporation, която остава най-големият производител
Коментари Харесай

Toyota внедрява авангардни техники за производство на автомобили по примера на Tesla

Подобно на Tesla, Toyota Motor Corporation, която остава най-големият производител на коли в света, е подготвена да внедри технологията за леене под налягане. Тя понижава времето, належащо за производството на огромните съставни елементи на каросерията, и усъвършенства геометричната акуратност на монтажните единици. От друга страна, този метод изисква огромни разноски за произвеждане на инструментариума за съответен модел, инсталиране на скъпи преси, както и софтуерно преоборудване на производството като цяло.

Toyota към този момент е тествала метода на инжекционно леене за производството на основите на купетата на своите коли и е стигнала до заключението, че една трета от основата на купето на автомобила към този момент може да бъде създадена за към три минути спрямо няколкото часа, нужни за сглобяването на сходен по мярка подробност от 86 детайла в 33 софтуерни стъпки.

Трябва да се означи, че сходен метод се оправдава при положение на всеобщо произвеждане на сходни артикули, които не подлежат на промени в региона на структурата на купето по време на виталния им цикъл. За Tesla сходен бизнес модел е добър, защото тя разполага със относително нищожна моделна серия, която обновява доста рядко. В този смисъл Toyota има доста по-широка гама от модели и сигурно ще реши да употребява технологията за основаване на монолитни елементи на каросерията със комплицираната технология за леене под налягане единствено при производството на най-популярните си модели.

Друго изобретение, което Toyota Motor ползва, е отводът от нормалните поточни линии при сглобяването на коли. Според концепцията на производителя основата на електрическия автомобил с инсталирани колела може да се движи независимо по даден маршрут в цеховете, а разположените по пътя монтажни станции последователно ще прикрепят към нея изчезналите градивни детайли. Този метод усилва гъвкавостта на индустриалните процеси, като разрешава по-бързо адаптиране към измененията в пазарните условия. Същевременно се понижава времето, належащо за сглобяване на един автомобил, като задачата на Toyota е то да се понижи от 10 на 5 часа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР