Подобно на лекарите, които използват модифицирани Т-клетки от имунната система

...
Подобно на лекарите, които използват модифицирани Т-клетки от имунната система
Коментари Харесай

Какво е супер кръв и за какво може да ни потрябва

Подобно на лекарите, които употребяват модифицирани Т-клетки от имунната система на пациентите за битка с рака, биотехнологията на Rubius Therapeutics има за цел да развие целева терапия на редица болести, посредством потребление на червени кръвни кафези.

Business Insider оповестява, че основният изпълнителен шеф на Rubius, Торбен Стрейт Нисен счита, че тяхното лекуване е „ всъщност великолепно “, защото се прави благодарение на червени кръвни кафези, а не с химикали или синтетични материали.

Рубиус има намерение да оборудва алените кръвни кафези с лечебен протеин, който може да бъде пригоден за лекуване на съответно положение. След това те се вливат в тялото, с цел да стартират да лекуват положението на пациента. В последна сметка тази супер кръв ще съставлява единствено по-малко от 1% от общото количество кръв в тялото на пациента.

Първоначално компанията желае да развие превъзходни лечения, които заместват изчезналите ензими при пациенти, страдащи от редки болести, както и лекуване на рак и автоимунни болести като диабет вид 1.

За разлика от Т-клетъчната терапия обаче, терапиите с червени кръвни кафези не би трябвало да бъдат толкоз персонализирани. На техния уебсайт от Рубиус настояват, че се нуждаят единствено от един повсеместен донор (някой с негативна кръвна група), с цел да „ генерират задоволително лечебни дози за лекуване на стотици хиляди разнообразни пациенти “.

От Рубиус наподобява са на път да реализират материалното застраховане на работата си, защото неотдавна приключиха със събирането на нови 100 млн. $, откакто през юни 2017 събраха други 120 милиона от разнообразни вложители за своите проучвания.

„ Добавянето на това финансиране в допълнение укрепва нашата основа и ни дава опция да ускорим развиването на първата вълна от артикули на Red-Cell Therapeutics (RCT), които ще са ориентирани към лекуване на ензимни дефекти, рак и автоимунни болести “, споделя Nissen в прессъобщение.

„ Събрахме извънредно надарен екип от вложители, водачи и съветници, които споделят дълготрайната визия за привеждане на нови клетъчни лечения на пациенти “, добавя той.

Все още е нужно известно време, преди лекуването предлагано от Рубиус да е необятно разпространено; тъй като сега то съставлява просто една идея. Първо технологиите на тези лекувания би трябвало да се разработят, по-късно да се проведат серия от клинични тествания, с цел да се дефинира тяхната успеваемост.

Ако всичко върви добре, лечението със супер кръв може в последна сметка да бъде утвърдена от Американската администрация по храните и медикаментите, както стана с лечението с Т-клетки през предходната година.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР