Около 700 полицаи ще бъдат ангажирани с охраната на изборните

...
Около 700 полицаи ще бъдат ангажирани с охраната на изборните
Коментари Харесай

Около 700 полицаи ще бъдат ангажирани с охраната на изборните секции на 9 юни в София област

Около 700 служители на реда ще бъдат ангажирани с защитата на изборните секции на 9 юни в София област. От тях 500 ще бъдат от Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи – София, а 200 от тях ще се включат от други структури на Министерство на вътрешните работи. Това оповестиха на формалния си уебсайт от регионалната администрация на София област, след извършена среща сред регионалния шеф Силвия Арнаутска и шефът на ОД на МВР-София старши комисар Тихомир Ценов, съобщи Българска телеграфна агенция.

За изборите за членове на Европейския парламент от Република България и Народно заседание в Софийска област са формирани 409 секционни изборни комисии като гласоподавателите са 188 430 за Народно заседание и 189 540 гласоподаватели за Европейски парламент, оповестиха от регионалната администрация.

Те са разискали надеждната защита на изборните секции, сигурността и честността на вота. В срещата взе присъединяване и началникът на отдел „ Охранителна полиция “ в дирекцията комисар Петър Соколов. Арнаутска осведоми ръководителите на ОД на МВР-София, че организацията за изборите се движи според признатата с решение на Централната изборна комисия хронограма. От ОД Министерство на вътрешните работи - София осведомиха, че плановете за гарантиране на сигурността и честността на вота към този момент са подготвени.

До 25 май 2024 година гласоподавателите български жители, с регистрирани непрекъснат и сегашен адрес в разнообразни обитаеми места на територията на България, могат да подадат документално искане до общинската администрация по сегашния си адрес, с цел да бъдат вписани в изборните описи на секцията по записания им сегашен адрес, припомниха от Централната изборна комисия (ЦИК).

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР