Подновяват се преговорите за търговските отношения след Брекзит между Обединеното

...
Подновяват се преговорите за търговските отношения след Брекзит между Обединеното
Коментари Харесай

Последни надежди! Пореден кръг от преговорите за Брекзит сделка

Подновяват се договарянията за комерсиалните връзки след Брекзит сред Обединеното кралство и Европейски Съюз. Това става откакто водените през седмицата договаряния в Лондон бяха прекъснати, тъй като основните договарящи решиха, че изискванията за съглашение не са изпълнени и желаеха от политическите водачи – ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и английския министър председател Борис Джонсън – да се намесят.

Главният английски договарящ Дейвид Фрост ще се срещне с европейския си сътрудник Мишел Барние в Брюксел в опит за превъзмогване на „ значителните разминавания “, както двамата дефинираха проблематичните области в съглашението.

Британски източник е декларирал за Би Би Си, че „ това ще бъде последното мятане на зара “ за реализиране на договорка преди края на годината.

Двете страни не престават да желаят договорка и политическият сътрудник на Би Би Си Крис Мейсън цитира доближен на държавното управление в Лондон, че „ постоянно най-мрачният час е тъкмо преди зазоряване “.

До подновяването на договарянията се стигна откакто Урсула фон дер Лайен и Борис Джонсън, след едночасов диалог по телефона, инструктираха екипите да възобновят напъните, отчитайки освен, че е извървян дълъг път в договарянията, само че и сериозността на ситуацията.

Новината бе посрещната със удовлетворение от целия политически набор във Англия, както и в Европа. Фон дер Лайен и Джонсън ще беседват още веднъж в понеделник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР