Подмяната на водопроводите в Стария град на Велико Търново се

...
Подмяната на водопроводите в Стария град на Велико Търново се
Коментари Харесай

Подменят водопроводите в Стария град на Търново в нарушение на строителното законодателство



Подмяната на водопроводите в Стария град на Велико Търново се прави неприятно, алармираха локалните поданици. По техните разкази водоснабдителните тръби за 4 милиона лв. се слагат всеобщо под старите етернитови тръби на канализацията, което е жестоко нарушаване на строителното законодателство. Хората се притесняват, че питейната вода няма да е годна за пиянство, тъй като съществуват опасности тя да бъде нечиста с отпадните води от канализацията. След подадени сигнали до Общината, жителите са получили писмен отговор от кмета Даниел Панов , че  осъществяването на строителните работи, както и влаганите материали, дават отговор на законовите правила и правила.

За „ Хоризонт “ шефът на ВиК „ Йовковци “ Димитър Владов съобщи, че ще направи инспекция и предизвести, че водоснабдителното сдружение няма да одобри новите водопроводи.

Прави се нещо, което ще ни натрови, предизвести Костадин Бояджиев , специалист по ВиК системи и татко на 6 деца, чието семейство живее на ул. „ 10 февруари “, където се подменят водопроводи, само че остават етернитовите тръби на канализацията:

Масово се поставя тръбопровод под канализация. Това нещо категорично е неразрешено. Има опция тези сектори в допълнение да бъдат компрометирани, самата канализация, да се появят спомагателни течове, каквито към този момент има, и тези фекални води да текат върху новоизградения тръбопровод. Това са фекални води, които могат да влязат във водопровода, и да се разпространят по целия тръбопровод. Прави нещо неуместно, може да ми натрови децата и мен самия, и всички към нас.

Новите водопроводни уреди не се тестват, а зародилите повреди се възвръщат официално. Строителите нанасят вреди, които няма кой да в профил, разяснява Йордан Димов .

На 7 февруари Костадин Бояджиев внася писмен сигнал в Общината за нередностите по подмяната на водопроводите.

На 15 февруари е изходящото писмо с отговора на кмета. В него Даниел Панов показва, че: „ следва осъществяване на хидравлична проба и стерилизация на водопровода и превключване на сградните отклонения. Изпълнението на строително монтажните работи, както и влаганите в градежа материали, дават отговор на настоящите законови правила и правила “.

По мотив проблемите с водопроводите в Стария град общинските съветници от Българска социалистическа партия настояха за привикване на изключителна сесия на Общинския съвет до 15 март, на която кметът Даниел Панов да показа доклад по плана и ограничения за премахване на нередностите.

От Община Велико Търново на този стадий не излизат със мнение по казуса.

Гражданите се въздържат от митинг, само че приготвят фотоси и сигнал до министър Николай Нанков и Министерството на районното развиване, с чието финансиране се подменят водопроводите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР