Подмяна на старите улични лампи с нови LED осветителни тела

...
Подмяна на старите улични лампи с нови LED осветителни тела
Коментари Харесай

Започва подмяна на уличното осветление в Балчик, Кранево, Оброчище и Рогачево

Подмяна на старите улични лампи с нови LED осветителни тела ще се направи в Балчик и селата Кранево, Оброчище и Рогачево. Дейностите за повишение успеваемостта на осветлението и понижаване на разноските за него ще се извършат по утвърден план с название „ Енергийно ефикасна рационализация на селищните системи за външно изкуствено осветяване на гр. Балчик, с. Кранево, с.Оброчище и с. Рогачево “ по Национален проект за възобновяване и резистентност.

По плана се планува ремонт на съществуващите осветителни тела и кабелите към тях. Ще бъдат положени нови медни проводници, отговарящи на мощността на консуматора.

Дейностите включват и създаване на две фотоволтаични централи за потребностите на уличното осветяване с индустриален потенциал 20000 кВч годишно.

Инвестицията е на стойност близо 900 000 лв. и има за цел повишение на енергийната успеваемост посредством софтуерно обновяване и модернизиране на системите за външно изкуствено осветяване, благосъстоятелност на Община Балчик.

Очакваните енергийни спестявания след реализацията на плана са в размер на 81% по отношение на действително регистрираното базово енергопотребление през 2022 година.

Срокът за осъществяване на плана е 18 месеца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР