Подкрепяме в мнозинство възможността българите да избират как да гласуват

...
Подкрепяме в мнозинство възможността българите да избират как да гласуват
Коментари Харесай

Атанасова каза как ще гласуваме

Подкрепяме в болшинство опцията българите да избират по какъв начин да гласоподават - с машина или на хартия. Остават предложенията на " Демократична България "  машината да пресмята сумарно данните, които да се записват на флашките, които да се предават в РИК, надлежно в " Информационно обслужване " и ЦИК. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

От машинното гласоподаване ще има хартиена бюлетина, която ще се подпечатва от СИК и ще се брои под видеонаблюдение и посредством записване на брояването.
-->
" Отпадат тъмните стаички, гласуването ще се прави и от машина, и от хартия единствено зад заслон. По предложение на Демократична България ще създадем звено в ЦИК, което да обслужва само и само въпросите с машините гласоподаване. Отново по предложение на Демократична България ще създадем задоволително наличен и обществен кода ", съобщи още ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС, съобщи " ДарикНюз ".

Постигнахме един баланс, счита още Атанасова.

Общественият съвет към ЦИК ще остане. По думите ѝ няма потребност от преброителни центрове. Затова е обезпечено видеонаблюдение и записи, които да се съхраняват на сървъри, при броенето от СИК. Така по този метод ще се следи прецизно преброяването и ще е наличен когато и да е на сървър, в случай че се появят някакви подозрения, разяснява още националният представител.

По думите ѝ е съвсем невероятно България да постигне 3% бюджетен недостиг през идната година.  " Очертава се недостиг от 11 милиарда и би трябвало да теглим нов дълг. Ако има някаква магическа пръчка Асен Василев, ние доста бихме се радвали да е 3% ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР