Подкрепям инициатива на кмета на Велико Търново Даниел Панов, който

...
Подкрепям инициатива на кмета на Велико Търново Даниел Панов, който
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Подкрепям инициативата Велико Търново да бъде признат за историческа и духовна столица на България

 003  006  009  013  016  018  027  vt3
Подкрепям самодейност на кмета на Велико Търново Даниел Панов, който прикани градът да бъде приет за историческа и духовна столица на България.Това съобщи точно на празника на старопрестолнината-22 март ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

“Надявам се, че и доста народни представители ще поддържат апела на Даниел Панов, тъй като Търново е нашата старопрестолна столица. Градът е столицата на нашето просвещение и тук живеят доста почтени хора. Пожелавам на всички търновци послучай празника да бъдат здрави, горди и непреклонни, по този начин, както са минали през вековете И да пребъде!”, сподели още Караянчева.

Тя акцентира, че персонално ще инициира такава законова самодейност.

“Поемам уговорката пред Даноиел Панов аз да бъда основател на това негово предложение в Народното събрание. Освен престижа който ще получи Велико Търново, ще помислим да включим и някои привилегии, които могат да имат тези градове, които са знак на нашата история. Така че следва да дебатираме по тази тематика, чакаме и предложение от кметовете”, акцентира Караянчева.

Тя осведоми, че от срещата на върха ЕС- Турция, която ще се организира на 26 март във Варна се чакат съответни решения.

“Всяка една намира се прави с цел да има конкретика, да има добър излаз. Сигурна съм, че България като посредник ще се оправи добре. Надявам се, че това, което ще излезе от тази среща, в действителност ще бъде позитивно”, сподели още Цвета Караянчева.

Традиционният празник на Велико Търново в четвъртък рано сутринта стартира с отслужване на света литургия и поднасяне на цветя. Тържествата стартираха в емблематичната за града черква “Св. 40 мъченици ”. Службата бе водена от великотърновския митрополит Григорий. Освен това в нея се включиха и артистите от хор “Ангелски гласове ”. Още в ранните часове в остарялата столица дойдоха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. В тържествената стратегия се включи и кметът на Велико Търново Даниел Панов, ръководителят на Общински съвет Венцислав Спирднов, народни представители, общински съветници, общественици и десетки жители.

Въпреки изобилния снеговалеж по централната улица на болярския град мина шествие с ликовете на донорите на града. След тържественото повдигане на знамената пред постройката на общината, бе извършена тържествена сесия на Общинския съвет. За жителите и гостите на града бе готова и богата музикална стратегия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР