Подходящо е за малки и големи, с голямо възображение и

...
Подходящо е за малки и големи, с голямо възображение и
Коментари Харесай

Изработка на диамантени гоблени – истинско творческо занимание

Подходящо е за дребни и огромни, с огромно възображение и нюх към красивото
Изработката на диамантени гоблени е тип творчество за феновете на ръкоделието, сходна на известните гоблени за шиене и картините за изобразяване по номера. Тук обаче не се употребяват конци и бои, а кристалчета и лепило. Разбира се, макар името, за основаването на диамантени гоблени се употребяват не същински диаманти, а пластмасови камъчета, образно наподобяващи скъпоценни камъни. Картините, направени в тази техника, наподобяват стилни и естетически приятни.

Изработката на диамантени гоблени включва основаването на художествени картини върху платно благодарение на камъчета по специфична скица.  Искрящите камъни се залепват върху авансово отпечатано платно и накрая  приключената картина може да се сложи в рамка. Резултатът е същинско произведение на изкуството. В днешно време е извънредно елементарно да намерите в интернет.

Почти всички комплекти за ръкоделие включват всичко належащо, с цел да подготвите вашия шедьовър:
Платно с шарка и лепилна основаКамъчета, сортирани по цвятПинсети или молив за напън с дюзиБлокове за предпазване на камъниРъководство за приложение
За да захванете кристалите, можете да употребявате и най-обикновен молив. Ще ви би трябвало също и железна линийка - тя се употребява за подравняване на към този момент подредените редове и контролиране на изместените кристалчета. Някои комплекти включват и в допълнение лепило за закрепване на камъните в обстановки, когато основата на лепилото е суха. Но не всички комплекти имат стик или пинсети, по тази причина, в случай че се наложи, може да ги купите настрана. 

Създаването на платна посредством полагане на камъчета е същинско наслаждение. Подобно творчество има доста преимущества:
Естетика - кристалите вършат текстурата по-релефнаРентабилност - картината не би трябвало да бъде покрита със стъклоПростота - равнището на трудност на работата е ниско, даже начинаещите могат да се оправят
Различните типове диамантени гоблени могат да бъдат разграничени на няколко групи съгласно избрани критерии. 
Схемата на платното може да е многоцветна или черно-бяла. Последната алтернатива нормално планува буквено или цифрово означение. За производството на огромни платна опитни майстори предлагат да извършите избор в интерес на цветови схеми.Схемата също по този начин може да бъде цялостна или частична. Във втория случай избран детайл от картината е ситуиран върху платното, като предписание това е централният блок. Всички останали елементи са направени с първокачествен щемпел. Когато е изцяло подредена, картината ще бъде покрита с камъчета. Техниката мощно прилича следването на.
Най-често срещаните размери са 30x40 и 40x50 см. Въпреки че се оферират комплекти с други параметри.

Класическите диамантени гоблени идват с платно с образец, авансово прибавен върху него.  Според типа на кристалите камъните за направа може да бъдат:
Квадратни /непрозрачни или матови/, с размери най-често 2,5x2,5 мм.Кръгли - могат да имат и непрозрачен или бляскав тип. По-лесно е да се работи с тях, защото нямат лицева и опака страна.
Що се отнася до сюжетите на прелестните диамантени гоблени, флоралните претекстове се смятат за най-популярни - това могат да бъдат пейзажи, букети или обособени цветя, изображения на люляци, ириси, макове и рози. Всички те наподобяват изключително привлекателни, направени посредством тази техника. Такива картини могат да бъдат освен модулни, само че и постоянно се вършат под формата на триптих.

Неизменно в топ тематиките участва и животинския свят. Детските комплекти постоянно употребяват изображения с котки, котки и кучета, а схемите за възрастни са по-разнообразни – изображения на вълк, кон, лъв, тигър, лебед или паун.

Архитектурната линия също набира от ден на ден почитатели. Особено известни са стилните тематики, поп артът, както и етно и 5D. Това евентуално се дължи на обстоятелството, че доста младежи обичат да се занимават с направата на диамантени гоблени. Което, несъмнено, е отлично, тъй като това е един доста прелъстителен тип ръкоделие, което доставя голямо наслаждение. Резултатът е съвършен и такова едно ръчно направено произведение на изкуството може да се трансформира в превъзходен подробност от всеки интериорен план!

Ако към този момент се чувствате запалени, в този момент е моментът да опитате. Със сигурност ще останете доста удовлетворени!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР