Подготвят нова методика за труда на медиците, заяви здравният министър

...
Подготвят нова методика за труда на медиците, заяви здравният министър
Коментари Харесай

Обещават нова методика за определяне заплатите на медиците

Подготвят нова методика за труда на медиците, съобщи здравният министър Кирил Ананиев. Целта е с новия метод за установяване на заплатите на лекарите, медицинските сестри и другия личен състав да отиват не по-малко от половината доходи от клиничните пътеки, разясни той.

" Ще създадем правила, бистрота ", сподели Ананиев без да посочи дали в този момент липсват правила и бистрота.

Припомняме, от седмица пред входа на министерството на опазването на здравето има палатков лагер на протестиращи, които желаят положителни условия на работа и съответно възнаграждение.

Целта е да има успокоение в системата и хората да бъдат уверени, че е прибавен най-справедливият принцип на систематизиране.

Лечението на наркозависими с метадон ще бъде преместено в нова постройка отвън гъсто обитаемоте региони на София, сподели той във връзка митингите на поданици на софийския квартал " Младост " против провеждането на програмата в намиращата се там болница " Света Анна ".

" Ще подготвим една постройка, която ще дава отговор на всички условия, ще бъде надалеч от блокове, детски градини, учебни заведения, ясли, особено пригодена за метадоновата стратегия, тъй че хората да са спокойни, до Нова година ние ще преместим пациентите от " Света Анна ", добави Ананиев. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР