Подготвяме документация, за да поискаме около 130 млн. евро от

...
Подготвяме документация, за да поискаме около 130 млн. евро от
Коментари Харесай

Пеканов: Готвим се да поискаме 130 млн. евро от ЕС за наводненията в Карловско

" Подготвяме документи, с цел да желаяме към 130 млн. евро от фонд " Солидарност " на Европейски Съюз, който оказва помощ на страни, попаднали в злополучие като наводнението в Карловско ", заяви служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов по. " Работим, с цел да подпомогнем хората. На първо място това се случи, като институциите отидоха на място, сподели той. Предстоят договаряния и се надяваме да получим тези пари, които да бъдат употребявани за възобновяване на обитаемоте места след бедствието ", посочи вицепремиерът.

Още няма резултат след срещата на представителите на " Лукойл " през вчерашния ден с президента и държавното управление, на които трябваше да се набележат ограничения за понижаване на цената на горивата и за преодоляване на инфлацията.

" Цените в европейски мащаб са най-стряскащият проблем, пред който се сблъскваме тази година. Инфлацията е извънредно висока във всички европейски страни и всички търсят механизми да успокоят обстановката и да подсигуряват по-поносими цени на жителите. В тази връзка е била и срещата през вчерашния ден с управлението на " Лукойл ". Все още няма резултат, само че по това се работи ", разяснява Пеканов.

Според него страната би трябвало да търси механизми, в това число и с частни компании, с цел да се задържат цените.

" В България би трябвало да се прави повече за повишение на приходи и в обществената сфера ", означи още вицепремиерът. " Повишаването на приходите беше значима стъпка, която постоянният кабинет направи ", сподели още Атанас Пеканов. Той успокои, че служебното държавно управление няма желание да орязва пенсии и помощи поради незадоволително доходи в бюджета.

 Виж още

" Европа би трябвало да даде в допълнение финансиране по отношение на енергийната рецесия ", напомни той. За финансирането по Плана за възобновяване и резистентност вицепремиерът Атанас Пеканов прикани идващият парламент допустимо най-бързо да одобри промените, които Европейски Съюз упорства да създадем. " За да получим парите, са нужни ограничения в областта на правосъдната промяна. Следващата седмица ще бъдат показани предложенията на служебния кабинет в тази сфера ", изясни вицепремиерът Атанас Пеканов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР