Подготовката за училище ще излезе по-скъпо тази година. Това показват

...
Подготовката за училище ще излезе по-скъпо тази година. Това показват
Коментари Харесай

Шокиращи цени! Първолакът излиза от 100 до 1000 лв.

Подготовката за учебно заведение ще излезе по-скъпо тази година. Това демонстрират сметките на родители и търговци на прага на новата образователна година. Повишение на цените има както при помагалата и материалите, нужни за клас, по този начин и при разноските за раница, състезателен екип и обувки.

„ Родителите ще бъдат инструктирани и ще получат препоръки за по-лесна акомодация на първата родителска среща. На нея преподавателите ще се срещнат с тях, ще им опишат по какъв начин ще протече образователната година, каква е целодневната организация, какви са спомагателните материали ”, изясни преподавателят Димана Филипова пред Нова телевизия.
-->
„ На пазара има доста огромно многообразие от модели и марки. Една тетрадка за най-малките може да бъде от 90. ст.- 1 лева до 1.50 лева Цветните моливи са от 4 до 6 лева Гумичка може да намерите както за 60 ст., по този начин и за 2 лева ”, посочи Станислава Георгиева, шеф на борса за училищен принадлежности.

Най-голяма е разликата в цените на раниците. Там и изборът е максимален.

Само за пособията, нужни в клас, сметката за един първокласник може да се движи от 100 до над 1000 лева според от избора на артикули, демонстрират изчисленията на търговците. Така разликата в разхода на родителите може да стигне и до 10 пъти.

Пособията за клас тази есен са по-скъпи от предходната образователна година, демонстрират офертите на търговците - приблизително с 20-25%, а при някои от продуктите – и с 30 на 100.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР