Подготовка – не пропускайте Растенията имат естествен слой, който ги

...
Подготовка – не пропускайте Растенията имат естествен слой, който ги
Коментари Харесай

Направете това и ще забравите за плевелите в градината

Подготовка – не пропускайте
Растенията имат натурален пласт, който ги защищава от отрицателни външни въздействия. За да пробиете този предпазен пласт, можете да подготвите плевелите със примес от вода и сапун. Смесете две чаши вода и няколко капки сапун за съдове в спрей и напръскайте със сместа върху плевелите. Ако извършите това, преди да изпробвате някоя от другите техники, упоменати по-долу, те ще бъдат доста по-ефективни.
1. Изсушете
Първият способ е просто да оставите плевелите да изсъхнат. Вземете спрей и смесете две чаши вода и една супена лъжица чист алкохол (96%). Напръскайте с тази примес плевелите. Това ще накара растенията да изсъхнат напълно, което ги прави лесни за премахване.
2. Изгорете ги
За задачата използвайте чайника си. Ако залеете плевелите с вряла вода, те ще бъдат попарени и корените им ще умрат. Не забравяйте да употребявате този способ единствено на място без други растения, като алеята или вътрешния двор, тъй като горещата вода може да се популяризира и да убие и други растения в близост.
3. Използвайте киселина
Плевелите ненавиждат киселината. Ето за какво толкоз доста химически артикули за заличаване на плевелите съдържат киселина. Не са ви нужни обаче химикали - можете просто да смесите дружно две супени лъжици лимонен сок и една чаша бял оцет, с цел да получите същия резултат. Напръскайте тази примес върху нежеланите растения, с цел да ги убиете. Този способ няма да повлияе на почвата, тъй че няма да рискувате да убиете други растения и цветя.
4. Сода за самун
 По нея полудяха всички! Тайната на канелата, която ще промени вашата градина По нея полудяха всички! Тайната на канелата, която ще промени вашата градина
Канелата е прелестна фалшификация, която използваме при готвене или печене. Тя прибавя неповторим топъл усет и уют на всяко ядене. Но знаете...
Ето го още един път, всеобхватният първенец и домакински асистент: сода за самун. Поръсете към чаена лъжичка сода за самун върху растението, което желаете да премахнете, изключително върху корена изпод. Това ще предотврати развиването на други бурени там в бъдеще. Това значи, че този трик е изключително потребен тук-там, където в началото не би трябвало да порастват растения, като алеята.
5. Оцет
Ето какво ще ви е належащо за този способ:
- 3,5 литра оцет за разчистване
- 1/2 чаша сол
 С този трик ще се отървете вечно от охлювите в градината С този трик ще се отървете вечно от охлювите в градината
Охлювите постоянно са нежелани гости във всяка градина и са доста подготвени да ядат от вашите цветя, пресни зеленчуци и билки. Днес ви прочие..
- Щедро поливане с веро
- спрей бутилка
Метод:
Смесете 3,5 литра почистващ оцет с ½ чаша сол и верото дружно. Поставете част от сместа в празна спрей бутилка и напръскайте върху плевелите. Повторете няколко пъти, до момента в който плевелите изчезнат.


Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР