Поддържането на здрави бели дробове е от ключово значение, за

...
Поддържането на здрави бели дробове е от ключово значение, за
Коментари Харесай

Тези храни пазят белите дробове

Поддържането на здрави бели дробове е от основно значение, с цел да се чувствате добре. Но доста фактори, като цигарите и излагането на замърсяване и отрови в околната среда, могат да влошат здравето на тези значими органи. При пандемията от ковид, който нападна най-много белите дробове, здравето на тази част от тялото е още по-важно.

Ето кои продукти могат да подобрят работата на белите дробове.

Цвеклото и ряпата са богати на субстанции, за които е потвърдено, че усъвършенстват белодробната функционалност. Те оказват помощ за разпределяне на кръвоносните съдове, намаляват кръвното налягане и усъвършенстват усвояването на О2.

Пиперът е един от най-богатите източници на витамин С, който работи като мощен антиоксидант в организма. Приемът на витамин С е изключително значим за пушачите.

За ябълките изследванията демонстрират, че консумирането на пет или повече от тях седмично е обвързвано с по-добра белодробна функционалност и понижен риск от развиване на хронично белодробно заболяване. Това може да се дължи на високата централизация на антиоксиданти в ябълката като флавоноиди и витамин С.

Тиквата съдържа доста съединения, които оказват помощ да се поддържа здравето на белите дробове. Особено богата е на каротеноиди, които имат мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Куркумата също постоянно се употребява за възстановяване на цялостното здраве заради мощните си антиоксидантни и противовъзпалителни резултати. Куркуминът - главната дейна съставна част в куркумата, може да бъде изключително потребен за белите дробове.

Доматът пък е един от най-богатите източници на ликопен. Доказано е, че доматите понижават възпалението на дихателните пътища при хора с астма, написа БГНЕС. За това оказват помощ също и боровинките, зеления чай, аленото зеле, бобът, зехтинът, стридите, киселото мляко, бразилските орехи, аншоата.

Кафето, като се изключи че обезпечава сила заран, може да помогне и за отбрана против респираторни болести. Кофеинът има удобен резултат върху отварянето на кръвоносните съдове и може да помогне за понижаване на признаците на астма, най-малко в кратковременен проект. В този смисъл се предлагат и какао, ечемик, леща.

Елдата е богата на доста хранителни субстанции, които спомагат за възстановяване на белодробната функционалност, в това число магнезий, желязо, мед и калий. Средиземноморската храна, която е обвързвана със здравето на белите дробове, е извънредно богата на бобови растения като елда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР