Поддържането на глобалната инфлация на високо ниво в момента е

...
Поддържането на глобалната инфлация на високо ниво в момента е
Коментари Харесай

Goldman Sachs посочи основния риск за световната икономика

Поддържането на световната инфлация на високо равнище сега е главният риск за международната стопанска система. Това съобщи президентът и основен действен шеф на водещата свенона инвестиционнабанка Goldman Sachs Group (GSG). Думите на Джон Уолдрон са представени от организация Bloomberg.

Според специалиста различен значим фактор, който може да забави темповете на напредък на международния Брутен вътрешен артикул, е рискът от по-нататъшно усилване на геополитическото напрежение. В комбиниране с високата инфлация това може да докара до съществени последствия за международната стопанска система.

" Инфлацията и геополитиката, които в този момент се припокриват по доста по-дълбок метод, са най-големите провокации ", заключи Уолдрън по време на тирада на Форума за нова стопанска система в Сингапур.

На собствен ред Дженифър Джонсън, изпълнителен шеф на американската капиталова компания Franklin Templeton, съобщи, че битката с високата инфлация в средносрочен проект може да стане по-трудна за водещите централни банки в света. Според нея пътят към целевото равнище на растеж на потребителските цени от два % може да отнеме доста време. " Пътят до два % ще бъде доста по-труден ", оплака се тя.

Министърът на външните работи на Сингапур Вивиан Балакришнан предизвести преди този момент за рисковете от хиперинфлация за международната стопанска система. Според него темповете на повишаване на потребителските цени на международно равнище ще се усилят внезапно, в случай че във войната сред Израел и палестинската радикална формация Хамас се включат редица близкоизточни страни. Ръководителят на ведомството посочи, че международната стопанска система сега претърпява " миг на заплаха " заради възходящото геополитическо напрежение.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР