Подборът на личности за фабрикуване на фалшиви новини на техен

...
Подборът на личности за фабрикуване на фалшиви новини на техен
Коментари Харесай

Психологът на ДС за фалшивите новини: В капана им могат да попаднат и най-интелигентните хора

Подборът на персони за производство на подправени вести на техен тил в никакъв случай не е инцидентен. В това е уверен психологът на Държавна сигурност подполковник Илия Илиев, който бе посетител в предаването “Офанзива “ с Любомир Огнянов по Канал 3.

“Зависи кой и за какво прави подправените вести – задачите може да са противоположни. От една страна новините могат да са толкоз нелепи, че да се разобличат бързо и очерненият да излезе победител, а въпреки това – очернянето може да се окаже сполучливо с задоволително умели похвати за операция “, разяснява Илиев.

Петьо Блъсков: Иван Костов е бащата на политическата корупцията в България

„ В клопката на подправените вести могат да попаднат даже най-интелигентните хора “, съгласно него. Но обичайни профилът на излъгания е този на всеобщия човек, който преди време четеше “Работническо дело “ и смяташе, че всичко, което се написа в него е истина “, уточни той.

"Редица уеб сайтове се възползват от опциите на интернет пространството, с цел да пишат всевъзможни неща, които доближават до ненадейно необятна публика “, предизвести Илиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР